Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.)

Νέα δικαστική παρέμβαση για την αξιολόγηση κατά της ΑΔΕΔΥ

E-mail Εκτύπωση PDF


Αθήνα, 05.09.2014


Πλαίσιο κειμένου:  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: 
 <script language='JavaScript' type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'mailto:';
 var suffix = '';
 var attribs = '';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy35567 = 'adedv' + '@';
 addy35567 = addy35567 + 'adedv' + '.' + 'gr';
 document.write( '<a ' + path + '\'' + prefix + addy35567 + suffix + '\'' + attribs + '>' );
 document.write( addy35567 );
 document.write( '<\/a>' );
 //-->
 </script><script language='JavaScript' type='text/javascript'>
 <!--
 document.write( '<span style=\'display: none;\'>' );
 //-->
 </script>Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 <script language='JavaScript' type='text/javascript'>
 <!--
 document.write( '</' );
 document.write( 'span>' );
 //-->
 </script>. adedyl @adedy.grΑριθμ. Πρωτ.:311


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλει την Κυβέρνηση που για μία ακόμη φορά, στο δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, στέλνει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης και του επανελέγχου με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου σε αορίστου χρόνου χιλιάδων εργαζομένων, που οι ίδιοι είχαν επικυρώσει πριν αρκετά χρόνια.


Η Κυβέρνηση -δολιχοδρομώντας και αρνούμενη να αποδεχθεί, τις μέχρι σήμερα αρνητικές για την ίδια, δικαστικές αποφάσεις- επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εντάξει τη Δικαιοσύνη στους σχεδιασμούς της για τη χειραγώγηση και αντιδραστική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, τη συρρίκνωση των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, τις απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και την εκχώρηση κοινωνικών αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, Κυβέρνηση και Τρόικα προωθούν σχέδιο για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.


Η Ε.Ε. της Α. Δ. Ε. Δ. Υ. καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου να δώσουν δυναμικό παρόν τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευέλπιδων (Κτήριο 5, αίθουσα 2), όπου και εκδικάζεται η νέα αγωγή του Δημοσίου κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΔΕΔΥ-ΟΣΥΑΠΕ-ΣΥΝΑΝΚ : Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

WWW.SYNANK.GR

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Ερμούπολη 25-08-2014

 

Συνάδελφοι,

 

΄Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 7/8, συνεδρίασε το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 21/8 για να εκτιμήσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά και την απόφαση του Εφετείουστη προσφυγή του δημοσίου (Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης, Υπ. Εσωτερικών) κατά της αποχής μας από κάθε στάδιο της διαδικασίας «αξιολόγησης». Το Γ.Σ. αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας-αποχής (σύμφωνα και με την απόφαση του Εφετείου, για την οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει), από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την «αξιολόγηση», εκτιμώντας και πάλι ότι ο ν. 4250/2014 οδηγεί σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών και περιορισμό και κατάργηση δημόσιωνυπηρεσιών και παροχών, καθώς επίσης και στη δημιουργία ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας. Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και συνεπώς και στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με εξώδικο και θα ξεκινήσει την 30η Αυγούστου 2014 για να παρέλθει το απαιτούμενο διάστημα των 4 ημερών από την κοινοποίηση του εξωδίκου.

 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί κάθε δικαστικό και νομικό μέσο, ποινικοποιώντας τους αγώνες μας για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και στην ουσία δεν θέλει την δημοκρατική αναδιοργάνωση του δημοσίου με βάση τις ανάγκες τις κοινωνίας, κατοχυρώνοντας την αυτοτέλεια της δημόσιας διοίκησης,  θωρακίζοντάς την απέναντι σε κομματικές επιλογές και σε ιδιωτικά συμφέροντα. Συνεχίζει να κατασυκοφαντεί τους αγώνες μας χρησιμοποιώντας τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ, στα οποία με πρόσφατο νομοσχέδιο προσέφερε «γη και ύδωρ» κλιμακώνοντας την αντιλαϊκή της πολιτική. Ο σκοπός τους έχει γίνει αντιληπτός από όλους μας.

 

Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε μαζικά τον αγώνα μας για την κατάργηση του απαράδεκτου αυτού νόμου στη πράξη όπως κάναμε μέχρι τώρα, μη συμμετέχοντας σε καμία διαδικασία που προβλέπει.  Το Δ.Σ. του συλλόγου μας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και εξετάζει τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται κάθε φορά και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

 

 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

T.Y.                                                               T.Y.

 

Οδυσσέας Ευθυμίου                           Θανάσης Δρόσος

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Αύγουστος 2014 12:26

Ο αγώνας για την ακύρωση της αξιολόγησης συνεχίζεται

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Ερμούπολη 07-08-2014

 

Ο αγώνας για την ακύρωση της αξιολόγησης συνεχίζεται

 

Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι η προσφυγή και τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων επιμερισμού ποσοστών των γεν. διευθυντών κατατέθηκε στις 5-8-2014 από την πληρεξούσια δικηγόρο μας. Η συμμετοχή των συναδέλφων στην αποχή από την διαδικασία της αυτοαξιολόγησης ξεπέρασε το 85%, το ίδιο συμβαίνει και στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Κάτω από την πίεση της τεράστιας συμμετοχής της πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων η συγκυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο (την οποίας σας στέλνουμε συνημμένα).

Σε αυτήν η ουσία του ν. 4250/2014 παραμένει αναλλοίωτη. Οι ποσοστώσεις του 15%, 60% και 25% συνεχίζουν να ισχύουν. Προσθέτουν: α) «μέτρα βελτίωσης της απόδοσης των «κακών» υπαλλήλων, β) ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης του 2013 (μόνο) δεν θα επιφέρουν καμία δυσμενή μεταβολή στους αξιολογούμενους, γ) δίνουν παράταση έως 1/9 για απόφαση επιμερισμού, 15/9 για αυτοαξιολογήσεις και εντός μήνα για σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης. Μετατρέπει επίσης σε προαιρετική την αυτοαξιολόγηση, προβλέποντας ότι εάν δεν κατατεθεί από τον υπάλληλο, μπορεί η Δ/νση Διοικητικού να συμπληρώσει το έντυπο με τα στοιχεία του.

Η συγκυβέρνηση θα φέρει άλλο σύστημα «αξιολόγησης»!!!! σύντομα στη βουλή (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=621168 και http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/i-tropologia-tou-k-mitsotaki-gia-tin-axiologisi-ti-provlepetai-gia-tin-posostosi) το οποίο όπως φαίνεται θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά (ποσοστώσεις) με ότι αυτό συνεπάγεται, «ωραιοποιώντας τα» ότι αυτό θα επιφέρει δήθεν την βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών και μη λέγοντας τίποτε για το τι θα γίνει το 15% των συναδέλφων που κάθε χρόνο που θα είναι «κακοί υπάλληλοι», παρά μόνο ότι θα επιμορφώνονται, ή ότι θα αλλάζουν αντικείμενο χωρίς να ξεκαθαρίζει για απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών….. οι οποίες είναι πάντα επίκαιρες για να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν.

Σήμερα εκδόθηκε η απόφαση του εφετείου για την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για το «παράνομο της κήρυξης» της απεργίας από την αξιολόγηση. Τελικά ανατράπηκε και η απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε την απεργία «παράνομη» γιατί δεν κηρύχθηκε από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, αλλά ερμηνεύοντας περιοριστικά το καταστατικό της Ομοσπονδίας έκρινε, για τυπικούς και πάλι λόγους, ότι έπρεπε να κηρυχθεί από το Γενικό Συμβούλιο και όχι μετά από εξουσιοδότηση του Γ.Σ. από την Εκτελεστική Επιτροπή. Το σημαντικό είναι το γεγονός ότι με απόφαση του Εφετείου έγινε αποδεκτό ότι αρμόδιο όργανο είναι το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και όχι το Συνέδριο. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει στις 21/8 για να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις.

Σχετική ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ εδώ

Σχετική ανακοίνωση δικηγόρου ΣΥΝΑΝΚ-ΟΣΥΑΠΕ-ΑΔΕΔΥ κας Τσίπρα Μαγδαληνής εδώ

Με βάση όλες τις προαναφερθείσες εξελίξεις

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε μαζικά τον αγώνα μας για την κατάργηση του απαράδεκτου αυτού νόμου στη πράξη όπως κάναμε μέχρι τώρα, μη συμμετέχοντας σε καμία διαδικασία που προβλέπει.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και εξετάζει  τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται κάθε φορά και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

Οδυσσέας Ευθυμίου                                     Θανάσης Δρόσος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 WWW.SYNANK.GR

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ερμούπολη :28-07-2014

 ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

 

Συνάδελφοι

Η απεργία – αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης» συνεχίζεται κανονικά και με το Νόμο! σύμφωνα και με την σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ κλικ  εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 και ώρα 11 εκδικάστηκε η έφεση της ΑΔΕΔΥ κατά της Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων) .

Η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει  Παναττική στάση εργασίας για τον λόγο αυτό (κλικ εδώ για την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ).

Η εκδίκαση αυτή  διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 31/7/2014 και ώρα 12:00 μμ.

Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τις έως τώρα κινήσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεδομένου ότι την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία υποβολής των φύλλων αυτοαξιολόγησης (συνημμ.  Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ).

 

Συνάδελφοι

 

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία αποχή και στις Αιρετές Περιφέρειες οδήγησαν σε παρέμβαση υπέρ της ΑΔΕΔΥ από τους 13 Περιφερειάρχες  στο Συμβούλιο της Επικρατείας - κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες  

 

Περισσότερες πληροφορίες για την δικαστική εξέλιξη παραθέτει στα παρακάτω Link  και η Δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΣΥΝΑΝΚ  κα ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΤΣΙΠΡΑ      

 

1.     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

2.     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το  Δ.Σ του ΣΥΝΑΝΚ συνεδρίασε και ην Δευτέρα  το πρωί   και παρακολουθεί τις εξελίξεις για τις οποίες και σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την προσχηματκή «αξιολόγηση» έχει θορυβήσει την συγκυβέρνηση και τον Υπουργό κο Μητσοτάκη. Ήδη έχουμε κερδίσει μάχες και ήδη συζητείται η αλλαγή του απαράδεκτου αυτού Νόμου. Καλούμε όλους τους Συναδέλφους σε εγρήγορση και  συμμετοχή  στις κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΟΣΥΑΠΕ και του συλλόγου μας καθώς η δήθεν αξιολόγηση δεν είναι παρά ο προθάλαμος των απολύσεων.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τ.Υ.

Τ.Υ.

Οδυσσέας Ευθυμίου

Θανάσης Δρόσος

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Ιούλιος 2014 09:48

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ερμούπολη :20-07-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

Ως εδώ! Η παραπληροφόρηση και η διασπορά φημών ότι δήθεν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ενάντια σε κάθε αξιολόγηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι μάσκες

έπεσαν και ενώ από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο νόμος 4240/2014 για την «αξιολόγηση», μας έλεγαν ότι δεν συνδέεται με απολύσεις και διαθεσιμότητες, ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή δήλωσε ότι «…. όταν λέμε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις, δεν το λέμε μόνο γιατί πρέπει να πετύχουμε ένα ποσοτικό στόχο απολύσεων, θα έλεγα ότι αυτή είναι η συνέπεια της διαδικασίας της αξιολόγησης…». Δηλαδή αυτό που ακριβώς

εντοπίσαμε από την αρχή: η «αξιολόγηση» αυτή είναι προσχηματική και ανοίγει το δρόμο για απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών και διάλυση του δημόσιου τομέα. Και βέβαια τοποθετήθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση για να ολοκληρώσει αυτό το έργο.

Και μην ξεχνάμε τις δηλώσεις στην ΝΕΡΙΤ στις 12-6-2014 του επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν «…την άμεση απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν αποδίδουν…» που δείχνουν ολοκάθαρα ότι για την Τρόικα η αξιολόγηση συνδέεται ευθέως με απολύσεις και ότι η ποσόστωση, η πρόβλεψη δηλαδή για κακή βαθμολογία ενός σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, αποβλέπει στη δημιουργία δεξαμενής αποχωρήσεων.

Διότι πως είναι δυνατόν εκ των προτέρων να έχει καθοριστεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα πρέπει να βαθμολογηθούν κάτω από έξη, από 6 έως 8 και από 9 έως 10. Είναι σαν να λες ότι σε ένα σχολείο ο αριθμός των μαθητών που θα πάρουν κάτω από τη βάση είναι οπωσδήποτε το 15% των μαθητών. Και στη περίπτωσή μας πως είναι δυνατόν ένας Γενικός Διευθυντής να αποφασίζει ότι π.χ. στο τάδε τμήμα της περιφερειακής ενότητας Θήρας, Πάρου, Άνδρου, Καρπάθου, Καλύμνου κτλ.

(καθόλου τυχαίο ότι οι «κακοί βαθμοί» έχουν επιμεριστεί στις μικρές- από την άποψη στελέχωσης - Περιφερειακές Ενότητες), ένας υπάλληλος, με βάση τη ποσόστωση θα πάρει βαθμό κάτω από έξι!!!!

Τι ακριβώς είναι αυτή η δήθεν αξιολόγηση αναλύουν, αποδομούν και καταρρίπτουν τόσο το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, όσο και το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το υπόμνημα "βόμβα" του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, του κατ' εξοχήν επιστημονικού δημόσιου φορέα για τη διοίκηση, δίνει «χαστούκι» στις αναξιοκρατικές και υπονομευτικές διαδικασίες μέσω των οποίων θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Με άλλα λόγια, το 15% των υπαλλήλων θα πρέπει αναγκαστικά να κρίνονται ανεπαρκείς, χωρίς να δίνονται εξηγήσεις για ποιον λόγο το ποσοστό αυτό δεν θα είναι 16% ή 20% ή 13%. Πρόκειται, δε, για ένα σύστημα αξιολόγησης που έχει δοκιμαστεί τόσο στην Ευρώπη όσο και αλλού και έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια λόγω της αναποτελεσματικότητας καθώς και του άδικου χαρακτήρα στην εφαρμογή του, δημιουργώντας μια ανασφάλεια και μια επιπλέον αβεβαιότητα στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως επεσήμαιναν πολιτικοί αναλυτές το λεγόμενο σύστημα Μητσοτάκη συντελεί στη δημιουργία ενός νέου δικτύου πελατειακών σχέσεων» Η δε μελέτη που εκπόνησε το Διοικητικό Επιμελητήριο αποδομεί και καταρρίπτει με τεκμηριωμένα στοιχεία την συγκριτική «αξιολόγηση» των δημόσιων υπαλλήλων και των δημοτικών υπαλλήλων, όπως την προωθεί η κυβέρνηση με τις διατάξεις του Ν.4250/2014.

Ο άλλος μύθος ότι είμαστε ενάντια στην αξιολόγησή μας ανατρέπεται μόνο και μόνο διαβάζοντας την κοινή τοποθέτηση των Συλλόγων υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων και ΠΕ Δωδεκανήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης Απριλίου 2014 όπου αναφέραμε: «Ας στελεχωθούν πρώτα έστω στο ελάχιστο οι οργανικές μονάδες όπως πρέπει με βάση άλλωστε και τον Οργανισμό που προτείνατε και ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετά με ένα αντικειμενικό σύστημα να υπάρξει αξιολόγηση με στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και όχι της περαιτέρω αύξησης άδικων απολύσεων. Αυτό που ουσιαστικά επιχειρείται σήμερα από τους κυβερνώντες και την Τρόικα με τη συγκεκριμένη «αξιολόγηση», είναι η περαιτέρω υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημοσίου τομέα». Πιο σαφής θέση από αυτή δεν γίνεται. Ας μην προτρέχει λοιπόν η μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, διότι «τα γραπτά μένουν» και οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.

Η συγκυβέρνηση Τρόικας-Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι αυτή που προσπαθεί να κρύψει τις πραγματικές της προθέσεις, ότι προσφέρει «γη και ύδωρ» (στην κυριολεξία!!) στις απαιτήσεις της τρόικας και δεν θα σταματήσει πουθενά τον μνημονιακό και αντεργατικό της κατήφορο διαλύοντας το δημόσιο τομέα, καθώς αυτή είναι η απαίτηση των δανειστών και των οικονομικών συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί.

Η αποχή-απεργία να μην συμμετέχουμε σε κάθε στάδιο της «προσχηματικής» αξιολόγησης έχει αγκαλιάσει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τόσο στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και σε όλο το δημόσιο. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη, ήταν η δημόσια και de facto παραδοχή της κυβέρνησης, ότι η αποχή αυτή είναι απεργία και όχι άρνηση καθήκοντος που αντιβαίνει στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος, μέχρι να καταργηθεί αυτός ο κατάφορα αντισυνταγματικός και παράλογος νόμος.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τ.Υ. Τ.Υ.

Οδυσσέας Ευθυμίου

Θανάσης Δρόσος

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Ιούλιος 2014 12:34

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here: Home