Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ερμούπολη :23-07-2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ

Συνάδελφοι

Όσον αφορά την πορεία των δικαστικών μαχών ενάντια στη προσχηματική αξιολόγηση σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:

Χθες εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 230/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απορρίπτει την αίτηση αναστολής, της ΑΔΕΔΥ κατά των «εγκυκλίων» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η Επιτροπή Αναστολών παραπέμπει ουσιαστικά την κρίση των σοβαρότατων λόγων αντισυνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων του ν. 4250/2014 στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, η οποία πρόκειται να συζητήσει την υπόθεση αυτή, στις 10-10-2014. Η Επιτροπή Αναστολών, ούτε απέρριψε στην ουσία την αίτηση της ΑΔΕΔΥ ούτε έκλεισε το ζήτημα της συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων, όπως κάποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν. Έκρινε, ότι το θέμα αυτό, για το οποίο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νομολογιακό προηγούμενο, πρέπει να κριθεί από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου ενώ παράλληλα θεώρησε (εσφαλμένα κατά την άποψη της δικηγόρου μας), ότι δεν υφίσταται θέμα βλάβης για τους δημοσίους υπαλλήλους από την πρόοδο της διαδικασίας.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν υποθέσεις, στις οποίες αν και είχαν απορριφθεί οι αιτήσεις αναστολής, οι αιτήσεις ακυρώσεως έγιναν τελικώς δεκτές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με όλως πιο πρόσφατη την περίπτωση της προσυνταξιοδιοτικής διαθεσιμότητας, που κερδήθηκε αμετάκλητα για όλους τους υπαλλήλους, που είχαν τεθεί στην κατάσταση αυτή.

Όσον αφορά την εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης για το χαρακτηρισμό της απεργίας μας σαν παράνομης, η ΑΔΕΔΥ άσκησε εμπρόθεσμα έφεση ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ενώ συνεχίζοται παράλληλα η απεργιακή μας κινητοποίηση, η οποία καλύπτεται πλήρως από το τεκμήριο της νομιμότητας μέχρι την τελεσιδικία της απόφασης. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι με βάση του ισχύον από το έτος 1927 καταστατικού της οργάνωσης, ρητά προβλέπεται, ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και όχι του Συνεδρίου.

Η έφεση, παρά τη  βιασύνη του Υπουργείου να προβεί στην εκδίκαση της υποθέσεως, θα εκδικασθεί  την Δευτέρα, 28/7/2014 και ώρα 11 το πρωί, καθώς η ΑΔΕΔΥ ζήτησε και πήρε αναβολή για να ενημερωθούν οι νομικοί της σύμβουλοι.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος, μέχρι να καταργηθεί αυτός ο κατάφορα αντισυνταγματικός και παράλογος νόμος. Η ενότητά μας και η αποφασιστικότητά μας θα φέρει τη νίκη.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τ.Υ.

Τ.Υ.

Οδυσσέας Ευθυμίου

Θανάσης Δρόσος

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Ιούλιος 2014 12:28

Ενημέρωση για την επερχόμενη αξιολόγηση και τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί

E-mail Εκτύπωση PDF

Σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης του Π.Δ. 318/1992, όπως αντικαταστάθηκε από το Ν. 4250/2014, o Σύλλογός μας σας ενημερώνει για τα εξής:

Α. Έχει κάνει την παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αποτέλεσμα  να βγει από αυτό ψήφισμα στην 5η/28-4-2014  Συνεδρίαση (Σχετικό ΑΔΑ: ΒΙΦΣ7ΛΞ-ΧΡ7) και να δεσμευθούν όλες οι περιφερειακές παρατάξεις ότι δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούν οι υπάλληλοι της ΠΝΑ  με την παραπάνω διαδικασία .

Β. Έχει καταθέσει τους προβληματισμούς του σχετικά με την διαδικασία αξιολόγησης σε συναντήσεις με την  απερχόμενη και με την νεοεκλεγείσα πολιτική ηγεσία της ΠΝΑ καθώς και με την νεοεισελθούσα παράταξη της «νησιωτικής ανατροπής».

Γ. Έχει ήδη κατατεθεί από την ΑΔΕΔΥ από τις 21-5-2014 αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣΤΕ κατά των εφαρμοστικών εγκυκλίων, η οποία καλύπτει συνολικά το σύνολο των πρωτοβάθμιων συλλόγων, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη ξεχωριστής προσφυγής.

Δ. Επίσης υπάρχει σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ για συμμετοχή στην αποχή διαρκείας που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει αποστείλει και σχετικό εξώδικο από τις 13-5-2014 σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

Ε. Έχει συνταχθεί και υπογραφεί κείμενο  (σε συνεργασία με τον Σύλλογο υπαλλήλων των ΠΕ Δωδεκανήσου) των Γενικών Δ/ντών, Δ/ντών και Τμηματαρχών της ΠΝΑ προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τις αρχές της περιφέρειας για την αδυναμία εφαρμογής του νέου συστήματος «αξιολόγησης» .

Στ. Έχει διακινηθεί κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ κι έχει προσυπογραφεί από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων της ΠΝΑ .

Ζ. Έχει ζητηθεί νομική συνδρομή τόσο από δικηγόρους – εργατολόγους όσο και από την Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου Σύρου για την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε από δω και στο εξής.

Ο Σύλλογός μας παραμένει σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί με βάση την εξουσιοδότηση που έλαβε με απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης και καλούμε τα μέλη και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Σχετικά link :

1.       Απόψεις του Νομικού Συμβούλου της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. για την αξιολόγηση

2.       Απόφαση – Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου

3.       Αίτηση ακύρωσης της ΑΔΕΔΥ κατά Υπουργικών Αποφάσεων για την αξιολόγηση

4.       Εξώδικο της ΑΔΕΔΥ για την προσχηματική αξιολόγηση

5.       Απόφαση Δ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. 12-6-2014

6.       Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη

7.       Συνάντηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ.Λεονταρίτη

8.       Συνάντηση με τον επικεφαλή της παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή» κ.Μπενέτο στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο  


Εκ του Δ.Σ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιούνιος 2014 12:26

Απόψεις των Συλλόγων Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την αξιολόγηση σύμφωνα με το ν. 4250/2014

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε σχέση με την επικείμενη «αξιολόγηση» των Εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα σας επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και σας καλούμε να μας ενημερώσετε για τις δικές σας θέσεις, προθέσεις και ενέργειες, όσον αφορά και αυτό το αντισυνταγματικό μέτρο (με βάση άλλωστε και τη σχετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές). 

Σημειώνουμε ότι οι Σύλλογοι μας έγκαιρα (εδώ και τρεις μήνες) ενημέρωσαν τα μέλη τους με σχετικά έγγραφα που επίσης απεστάλησαν στην ΟΣΥΑΠΕ, την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Δεδομένη για εμάς είναι η πραγματική και υποβόσκουσα θέση της Κυβέρνησης με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. 

Και στην περίπτωση της Π.Ν.Α. τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη λειτουργία της. 

Δυστυχώς η «αξιολόγηση» αυτή πέρασε στο Νόμο 4250/26-3-14 θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή παροχή πλήθους Δημοσίων Υπηρεσιών και προφανώς των Αιρετών Περιφερειών . 

Όσον αφορά δε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι τουλάχιστον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η εφαρμογή αυτού του αντισυνταγματικού μέτρου τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε καν η στελέχωση για να λειτουργήσουν ικανοποιητικά οι υπηρεσίες όπως κατά καιρούς όλες οι παρατάξεις έχουν δηλώσει, αλλά και η Διοίκηση έχει θέσει επανειλημμένα σε κυβερνητικούς συνομιλητές της (απλά να σας υπενθυμίσουμε και να επισυνάψουμε το υπ’ αρ. 15560/313 από 22-02-2013 έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ε. Στυλιανίδη όπου αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η συρρίκνωση του Προσωπικού των πρώην 2 Νομών , στην ανάγκη για μια ελάχιστη στελέχωση των 650 υπαλλήλων για την παροχή στοιχειώδους παροχής υπηρεσιών και στην ανάγκη να στελεχωθούν οι αποκεντρωμένες Περιφερειακές Υπηρεσίες από 25 έως 35 άτομα τουλάχιστον). 

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί πάλι -εκτός των άλλων- να τρέχουμε όλοι την τελευταία στιγμή προκειμένου να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο (τη συνταγματική επιταγή της νησιωτικότητας) και να ανατρέψουμε όπως πέρυσι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τη τελευταία στιγμή τη θέση τότε σε διαθεσιμότητα συναδέλφων της Π.Ν.Α με τον Ν.4093/2012. 

Θυμίζουμε τη διατύπωση εξαίρεσης -λόγω της νησιωτικότητας- από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων συγκεκριμένων κλάδων και ειδικοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που ενσωματώθηκε στον Ν.4139 ΦΕΚ 74/Α/2013 που επισυνάπτουμε, όπου η παραπάνω εξαίρεση αναφέρεται ρητά ως «ανάγκη της διασφάλισης και αδιατάρακτης λειτουργίας όλων των διοικητικών μονάδων υπηρεσιών κρίσιμων για τις ευαίσθητες περιοχές, όπως η Π.Ν.Α που εντάσσεται στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης από το Σύνταγμα άρθρο 106 παρ1.Σ. ειδικής μέριμνας για τις νησιώτικες περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δομικά μειονεκτήματα που δυσχεραίνουν την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη». 

Σας καλούμε δε να δράσετε εγκαίρως πριν να είναι πολύ αργά αυτή τη φορά. 

Σας καλούμε να πιέσετε να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο ψηφισθείς Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που προβλέπει αύξηση των Οργανικών θέσεων και των Οργανικών μονάδων. 

Προσβλέπουμε στην ίδια λογική να σταθούν και όλοι οι Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Σας καλούμε να αναλογιστείτε σε περίπτωση που δεν αντιδράσουμε, τι θα συμβεί αν δεν αποσυρθεί αυτή η αντισυνταγματική «αξιολόγηση». Σε τι άδικες περιπέτειες θα μπουν πλήθος συναδέλφων «κριτών» και «κρινόμενων» με τα ένδικα μέσα και τις προσφυγές που μοιραία θα επέλθουν . 

Και σας καλούμε να αναρωτηθείτε: 

Πώς θα «κριθούν» χωρίς κριτήρια αλλά με υποχρεωτικές ποσοστώσεις συνάδελφοι από μη αξιολογημένους αλλά τοποθετημένους υπηρεσιακούς παράγοντες; (Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές) και σε τι δύσκολη θέση θα έλθουν και αυτοί λόγω των αντισυνταγματικών διατάξεων. 

Ιδιαίτερα δε στην Π.Ν.Α., πώς να κριθούν αρνητικά και να μπουν με το ζόρι κάποιοι συνάδελφοι στις αντισυνταγματικές υποχρεωτικές ποσοστώσεις ιδιαίτερα του 15% , όταν όλες οι οργανικές μονάδες της Π.Ν.Α. είναι υποστελεχωμένες και όλοι είναι επιβαρημένοι λόγω αυτής της κατάστασης; 

Ας στελεχωθούν πρώτα έστω στο ελάχιστο οι οργανικές μονάδες όπως πρέπει με βάση άλλωστε και τον Οργανισμό που προτείνατε και ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετά με ένα αντικειμενικό σύστημα να υπάρξει αξιολόγηση με στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και όχι της περαιτέρω αύξησης άδικων απολύσεων. Αυτό που ουσιαστικά επιχειρείται σήμερα από τους κυβερνώντες και την Τρόικα με τη συγκεκριμένη «αξιολόγηση», είναι η περεταίρω υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημοσίου τομέα. 

Σας καλούμε ειδικότερα: 

1. Να αποδοκιμάσετε την επικείμενη εφαρμογή της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης», να σταθείτε πλάι στους συναδέλφους μας για την ανατροπή της, αλλά και πλάι στις προτάσεις που εδώ και χρόνια έχει κάνει η ΑΔΕΔΥ για πραγματική αξιολόγηση και όχι για μια «αξιολόγηση» ενταγμένη στους γενικότερους στόχους για περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και τη δημιουργία μιας νέας τεράστιας δεξαμενής υπό απόλυση υπαλλήλων, η οποία θα αξιοποιείται ανάλογα με τις «ανάγκες» Κυβέρνησης και Τρόικας.

2. Να υπάρξει σχετική παρέμβαση σας στην ΕΝ.ΠΕ  ΌΧΙ στην λογική αναβολής εφαρμογής της «αξιολόγησης» όπως μαθαίνουμε δυστυχώς ότι έκανε για άλλους λόγους,  χωρίς να παίρνει θέση επί της ουσίας    ,  αλλά στην λογική της καταδίκης και απόσυρσης αυτής της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης».

3. Να υπάρξει προσφυγή της Περιφέρειας κατά της συνταγματικότητας αυτού του μέτρου όπως έγινε και με τον Ν.4093, (προσφυγή στο ΣτΕ, αρμόδια δικαστήρια κ.λπ.), αξιοποιώντας προς την κατεύθυνση αυτή και τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές).

4. Να βρεθεί τρόπος να δεσμεύσετε τους πολιτικούς προϊσταμένους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση της νομοθετικά προβλεπόμενης απόφασης των Γενικών Διευθυντών στην οποία θα ορίζεται το ποσοστό ανά οργανική μονάδα των κατηγοριών του νόμου.

5. Να βρεθεί τρόπος να δεσμεύσετε όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή του νόμου, λόγω της θέσης τους στη διοικητική ιεραρχία, να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία.

6. Σε κάθε  περίπτωση να  δοθεί Νομική υποστήριξη από την ίδια την Περιφέρεια και την Περιφερειακή αρχή στους συναδέλφους που δεν θα συνεργήσουν με την υπογραφή και τη συμμετοχή τους σε απολύσεις συναδέλφων

7. Όλα τα παραπάνω σας καλούμε να τα υποστηρίξετε με  σχετικό ψήφισμα που θα πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο .

Κανείς δεν πρέπει να αναγκασθεί να βάλει την υπογραφή του σε μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία

 

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΝΚ

 

Οδυσσέας Ευθυμίου

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ

 

Αντώνιος Γκίκας

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Απρίλιος 2014 14:09

Απόψεις του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την αξιολόγηση σύμφωνα με το ν. 4250/2014.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

αρ. πρωτ. : 143 

Ερμούπολη : 15-04-201

ΠΡΟΣ 

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

2. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

3. ΧΩΡΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

4. ΧΩΡΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 

5. ΘΕΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ 

6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ 

7. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

8. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

9. ΕΝΠΕ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

1. ΜΕΛΗ ΣΥΝΑΝΚ 

2. ΑΔΕΔΥ 

3. ΟΣΥΑΠΕ 

4. ΣΥΠΝΑΠΕΔ 

 

Θέμα : Απόψεις του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

σχετικά με την αξιολόγηση σύμφωνα με το ν. 4250/2014. 

Σε σχέση με την επικείμενη «αξιολόγηση» των Εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα σας επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ εν’ όψει της σχετικής ενημέρωσης των συναδέλφων μας από το νέο Δ.Σ και σας καλούμε να μας ενημερώσετε για τις δικές σας θέσεις, προθέσεις και ενέργειες, όσον αφορά και αυτό το αντισυνταγματικό μέτρο (με βάση άλλωστε και τη σχετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές). 

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας ήδη είχε καλέσει από τις 03-02-2014 σε σχετικές ενέργειες τα μέλη του με σχετικό έγγραφο που απεστάλη στους συναδέλφους, την ΟΣΥΑΠΕ, τη Διοίκηση, αλλά και προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Δεδομένη για εμάς είναι η πραγματική και υποβόσκουσα θέση της Κυβέρνησης με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. 

Και στην περίπτωση της Π.Ν.Α. τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη λειτουργία της. 

Δυστυχώς η «αξιολόγηση» αυτή πέρασε στο Νόμο 4250/26-3-14 θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή παροχή πλήθους Δημοσίων Υπηρεσιών και προφανώς των Αιρετών Περιφερειών . 

Όσον αφορά δε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι τουλάχιστον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η εφαρμογή αυτού του αντισυνταγματικού μέτρου τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε καν η στελέχωση για να λειτουργήσουν ικανοποιητικά οι υπηρεσίες όπως κατά καιρούς όλες οι παρατάξεις έχουν δηλώσει, αλλά και η Διοίκηση έχει θέσει επανειλημμένα σε κυβερνητικούς συνομιλητές της (απλά να σας υπενθυμίσουμε και να επισυνάψουμε το υπ’ αρ. 15560/313 από 22-02-2013 έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ε. Στυλιανίδη όπου αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η συρρίκνωση του Προσωπικού των πρώην 2 Νομών , στην ανάγκη για μια ελάχιστη στελέχωση των 650 υπαλλήλων για την παροχή στοιχειώδους παροχής υπηρεσιών και στην ανάγκη να στελεχωθούν οι αποκεντρωμένες Περιφερειακές Υπηρεσίες από 25 έως 35 άτομα τουλάχιστον). 

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί πάλι -εκτός των άλλων- να τρέχουμε όλοι την τελευταία στιγμή προκειμένου να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο (τη συνταγματική επιταγή της νησιωτικότητας) και να ανατρέψουμε όπως πέρυσι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τη τελευταία στιγμή τη θέση τότε σε διαθεσιμότητα συναδέλφων της Π.Ν.Α με τον Ν.4093/2012. 

Θυμίζουμε τη διατύπωση εξαίρεσης -λόγω της νησιωτικότητας- από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων συγκεκριμένων κλάδων και ειδικοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που ενσωματώθηκε στον Ν.4139 ΦΕΚ 74/Α/2013 που επισυνάπτουμε, όπου η παραπάνω εξαίρεση αναφέρεται ρητά ως «ανάγκη της διασφάλισης και αδιατάρακτης λειτουργίας όλων των διοικητικών μονάδων υπηρεσιών κρίσιμων για τις ευαίσθητες περιοχές, όπως η Π.Ν.Α που εντάσσεται στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης από το Σύνταγμα άρθρο 106 παρ1.Σ. ειδικής μέριμνας για τις νησιώτικες περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δομικά μειονεκτήματα που δυσχεραίνουν την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη». 

Σας καλούμε δε να δράσετε εγκαίρως πριν να είναι πολύ αργά αυτή τη φορά . 

Σας καλούμε να πιέσετε να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο ψηφισθέν Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που προβλέπει αύξηση των Οργανικών θέσεων και των Οργανικών μονάδων. 

Προσβλέπουμε στην ίδια λογική να σταθούν και όλοι οι Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Σας καλούμε να αναλογιστείτε σε περίπτωση που δεν αντιδράσουμε, τι θα συμβεί αν δεν αποσυρθεί αυτή η αντισυνταγματική «αξιολόγηση». Σε τι άδικες περιπέτειες θα μπουν πλήθος συναδέλφων «κριτών» και «κρινόμενων» με τα ένδικα μέσα και τις προσφυγές που μοιραία θα επέλθουν . 

Και σας καλούμε να αναρωτηθείτε: 

Πώς θα «κριθούν» χωρίς κριτήρια αλλά με υποχρεωτικές ποσοστώσεις συνάδελφοι από μη αξιολογημένους αλλά τοποθετημένους υπηρεσιακούς παράγοντες; (Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές) και σε τι δύσκολη θέση θα έλθουν και αυτοί λόγω των αντισυνταγματικών διατάξεων. 

Ιδιαίτερα δε στην Π.Ν.Α., πώς να κριθούν αρνητικά και να μπουν με το ζόρι κάποιοι συνάδελφοι στις αντισυνταγματικές υποχρεωτικές ποσοστώσεις ιδιαίτερα του 15% , όταν όλες οι οργανικές μονάδες της Π.Ν.Α. είναι υποστελεχωμένες και όλοι είναι επιβαρημένοι λόγω αυτής της κατάστασης; 

Ας στελεχωθούν πρώτα έστω στο ελάχιστο οι οργανικές μονάδες όπως πρέπει με βάση άλλωστε και τον Οργανισμό που προτείνατε και ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετά με ένα αντικειμενικό σύστημα να υπάρξει αξιολόγηση με στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και όχι της περαιτέρω αύξησης άδικων απολύσεων. Αυτό που ουσιαστικά επιχειρείται σήμερα από τους κυβερνώντες και την Τρόικα με τη συγκεκριμένη «αξιολόγηση», είναι η περεταίρω υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημοσίου τομέα. 

Σας καλούμε ειδικότερα: 

1. Να αποδοκιμάσετε την επικείμενη εφαρμογή της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης», να σταθείτε πλάι στους συναδέλφους μας για την ανατροπή της, αλλά και πλάι στις προτάσεις που εδώ και χρόνια έχει κάνει η ΑΔΕΔΥ για πραγματική αξιολόγηση και όχι για μια «αξιολόγηση» ενταγμένη στους γενικότερους στόχους για περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και τη δημιουργία μιας νέας τεράστιας δεξαμενής υπό απόλυση υπαλλήλων, η οποία θα αξιοποιείται ανάλογα με τις «ανάγκες» Κυβέρνησης και Τρόικας. 

2. Το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και να υπάρξει σχετικό ψήφισμα. 

3. Να υπάρξει σχετική παρέμβαση σας στην ΕΝ.ΠΕ . 

4. Να υπάρξει προσφυγή της Περιφέρειας κατά της συνταγματικότητας αυτού του μέτρου όπως έγινε και με τον Ν.4093, (προσφυγή στο ΣτΕ, αρμόδια δικαστήρια κ.λπ.), αξιοποιώντας προς την κατεύθυνση αυτή και τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές). 

5. Να δοθεί Νομική υποστήριξη από την ίδια την Περιφέρεια και την Περιφερειακή αρχή στους συναδέλφους που δεν θα συνεργήσουν με την υπογραφή και τη συμμετοχή τους σε απολύσεις συναδέλφων. 

Κανείς δεν πρέπει να αναγκασθεί να βάλει την υπογραφή του σε μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία. 

Τέλος καλούμε τους επικεφαλής των Παρατάξεων του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και τους επικεφαλής των νέων υποψήφιων Παρατάξεων για το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συναντήσεις άμεσα με το νέο Δ.Σ του ΣΥΝΑΝΚ, ορίζοντας οι ίδιοι τις ημερομηνίες συνάντησής μας και ενημερώνοντάς μας σχετικά, προκειμένου να τεθεί και αυτό αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να ενημερωθούν για τις θέσεις των παρατάξεων όλοι οι συνάδελφοι πάνω στα θέματα που μας απασχολούν, εν’ όψει και των επερχομένων αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Συνημμένα: 

1. Ανακοίνωση Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από 11-04-2014 για το νόμο περί αξιολόγησης. 

2. Έγγραφο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ι. Μαχαιρίδη προς Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη 

(α.π. 15560/313/22-02-2013). 

3. Τροπολογία εξαίρεσης υπαλλήλων Περ. Ν. Αιγαίου λόγω νησιωτικότητας. 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Τ.Υ.                                Τ.Υ. 

Οδυσσέας Ευθυμίου     Θανάσης Δρόσος 

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

2η Συνεδρίαση /14-04-2014 Δ.Σ. Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.

E-mail Εκτύπωση PDF

2η Συνεδρίαση /14-04-2014  Δ.Σ.  Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.

 

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.) με τα παρακάτω θέματα με βάση την σχετική πρόσκληση:

Παρόντα ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ.

 

Θέμα 1: Αξιολόγηση με το νέο νόμο 4250/2014

 

Έγινε ενημέρωση του Δ.Σ. από την Γεν. Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Εύη Αριστείδου σχετικά με το ν. 4250/2014.

Συζητήθηκε σχετικό έγγραφο που συντάχθηκε από τους συνάδελφους Αθηνά Σαντοριναίου και Κώστα Μουρσελά σχετικά με το ν. 4250/2014 για να αποσταλεί σε Περιφερειάρχη, πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπ. Κυκλάδων, Αντιπ. Δωδεκανήσου, θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, περιφ. Συμβούλους, επικεφαλής συνδυασμών για περ. εκλογές, βουλευτές Π.Ν.Αι., Ενωση Περιφ. Ελλάδας και κοινοποίηση στα μέλη του συλλόγου, στην ΑΔΕΔΥ, στην ΟΣΥΑΠΕ και στο ΣΥΠΝΑΠΕΔ και τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα το σχετικό κείμενο.

Αποφασίστηκε να βγει και ξεχωριστό δελτίο τύπου.

Συζητήθηκε η περίπτωση της  προσφυγής σε ένδικα και αποφασίστηκε να έρθουμε σε επαφή με εργατολόγο για τα  βήματα που μπορούμε  να ακολουθήσουμε σαν σύλλογος.

Αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση των συναδέλφων από τα μέλη του Δ.Σ. και στις Π.Ε. που δεν υπάρχουν μέλη του Δ.Σ. από συναδέλφους με βάση το κείμενο του συλλόγου.

Θα σταλεί το κείμενο  και στην ΟΣΥΑΠΕ με το αίτημα να  δώσει  τις δικές της νομικές κατευθύνσεις προς όλους τους Συλλόγους των Αιρετών Περιφερειών

 

Θέμα 2: Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου

 

Θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση του συλλόγου μετά το Πάσχα για ενημέρωση και αποφάσεις σχετικά με το νόμο για την αξιολόγηση και την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου.

 

Θέμα 3: Τράπεζες και ταμείο

 

Ο ταμίας του συλλόγου Δημήτρης Αλουμανής ήρθε σε επικοινωνία με Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με τα έξοδα του λογαριασμού του συλλόγου (να απαλειφθούν τα έξοδα που χρεώνονται ως σήμερα, έκδοση cash card και κωδικών e-banking). Θα έρθει σε συνεννόηση με τον διευθυντή του καταστήματος για επιστροφή μέρους των παλαιών εξόδων σαν bonus.

Θα εξετάσει προσφορές από άλλες τράπεζες.

 

Θέμα 4: Οικονομικές εκκρεμότητες μελών

 

Ο ταμίας του συλλόγου Δημήτρης Αλουμανής θα συντάξει έγγραφο του Δ.Σ. προς τα μέλη που είχαν ενισχυθεί οικονομικά από το σύλλογο (ΙΔΑΧ Δ.Ε.) στα πλαίσια της διαδικασίας για την προσφυγή τους με  ένδικα μέσα κατά της διαθεσιμότητάς  για να επιτευχθεί η επιστροφή του ποσού της ενίσχυσης στο σύλλογο α) με Εφάπαξ καταβολή, β) καταβολή 100€ ανά μήνα γ) καταβολή 20€ ανά μήνα, δ) με άλλο συγκεκριμένο τρόπο που  θα προσδιοριστεί από τους συναδέλφους.

 

Θέμα 5: Τροποποίηση Καταστατικού

 

Θα ασχοληθούν οι Κώστας Γιολδάσης και Κώστας Μουρσελάς για επικαιροποίηση του καταστατικού με τις τροποποιήσεις που έχουν προταθεί επιπλέον και συζήτησή του στη προσεχή γενική συνέλευση του συλλόγου για έγκριση. Στη συνέχεια θα έρθουν σε επαφή με την δικηγόρο κ. Λατσού για την κατάθεση του

 

Θέμα 6: Ενημέρωση από ΟΣΥΑΠΕ

 

Έγινε ενημέρωση από την τελευταία συνεδρίαση της ΟΣΥΑΠΕ από τον Κώστα Γιολδάση, μέλος του Γ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ.

 

Θέμα εκτός ημερησίας διάταξης

 

Αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση συνάδελφου με το ποσό των 400€ για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για το παιδί του κατόπιν σχετικής αίτησης προς τον Σύλλογο με βάση τις δυνατότητες του Συλλόγου και επιφυλάσσεται το Δ.Σ και για άλλες ενέργειες προς ενίσχυση του συναδέλφου  σε αυτό το θέμα .

 

Αφού δεν υπήρχε άλλο θέμα για συζήτηση λύθηκε η συνεδρίαση.

 

 

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here: Home