Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.)

Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων στη Σύρο.

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 11Μ.Μ.

  

Αρ. πρωτ : 126/12-02-2014

 

             Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε Έκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων στη Σύρο.

Για τα μέλη του συλλόγου στις Περιφερειακές Ενότητες η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα σε αίθουσα που θα οριστεί στα κατά τόπους νησιά.

1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός Δ.Σ.

2. Προκήρυξη εκλογών

3. ενημέρωση για τροποποίηση καταστατικού του Συλλόγου

3. Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

4. Διαθεσιμότητες – απολύσεις, υποστελέχωση υπηρεσιών

 

 

  Για το Δ.Σ. του

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014 11:44

Το Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών 7 Lotus σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

E-mail Εκτύπωση PDF

Πρότυπο Κέντρο
Εναλλακτικών Θεραπειών
7
Lotus

“Μη μένεις Σιωπηλή”

Το Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών 7 Lotus σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στο χώρο του κέντρου 7 Lotus, Στ. Πρωίου & Δωδεκανήσου 12.

Ομιλήτρια θα είναι η κα. Μιμή Πράπα, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Σύρου, με θέμα

«Η κακοποίηση των γυναικών. Ο ρόλος των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».

Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες ως προς την ισότητα των φύλων, η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να υφίσταται και να εκφράζεται με πολλές μορφές. Οι κυριότερες μορφές βίαιων συμπεριφορών είναι η σωματική, η σεξουαλική, η ψυχολογική και η λεκτική βία, όπως επίσης η οικονομική αποστέρηση και η κοινωνική απομόνωση.

Η ανάγκη για εξειδικευμένη υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται βία, οδήγησε στη δημιουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων σε όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειών στην Ελλάδα. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Σύρου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, λειτουργεί στην πόλη μας από τον Ιούνιο του 2013 με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

Πρότυπο Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών 7 Lotus:

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 14:00 / 18:00 - 21:00

Διεύθυνση: Στ. Πρωίου & Δωδεκανήσου 12

Τηλ. Επικοινωνίας: 2281300933 / 6986486545

Web: www.7lotus.gr

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2014 11:23

Ενημέρωση για την τροποποίηση του οργανισμού της Π.Ν.Α.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάδελφοι .

Σε συνέχεια της ενημέρωσής μας από 12-10-2013  σχετικά με τις ενέργειες μας για την Τροποποίηση του  Οργανισμού της Περιφέρειας  , σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας παρευρέθηκε  με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα στην συζήτηση και τελικά την  ψήφιση  για την  τροποποίηση του  Οργανισμού της Περιφέρειας στο  Π.Σ που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο στις 19-10-2013 .

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε την τελική  απόφαση  Τροποποίησης  του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια .

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε τα απομαγνητοφωνημένα  πρακτικά  της συγκεκριμένης συνεδρίασης , (όπου είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε αναλυτικά τις  τελικές προτάσεις μας και να τοποθετηθεί ξανά η Διοίκηση σε θέματα  όχι μόνο του Οργανισμού αλλά και σε άλλα θέματα όπως επικείμενες διαθεσιμότητες , μετακινήσεις συναδέλφων κ.α) τις τοποθετήσεις  των Συλλόγων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου  και τις τοποθετήσεις  της Διοίκησης (Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχη , Περιφερειακών Συμβούλων ).

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε  δημοσίευμα στην Εφημερίδα Κοινή Γνώμη  για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας  .

Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι   ο Νέος Οργανισμός  όπως κατατέθηκε κινήθηκε στην λογική της  πλήρης αντιστοίχισης των υπηρεσιών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες .  


Ικανοποιήθηκαν  βασικές θέσεις και προτάσεις  του Συλλόγου που από την πρώτη στιγμή είχαμε καταθέσει και διαβουλευτεί μαζί σας βήμα προς βήμα και σας ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχατε .

Στον νέο  Οργανισμό  δεν προβλέπονται   συρρικνώσεις και καταργήσεις στελεχωμένων  Οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων και Γραφείων). Αντιθέτως προβλέπεται τελικά  μεγάλη  αύξηση των  Οργανικών Μονάδων

Όπου προβλεπόταν  συγχωνεύσεις  στις Π.Ε Κυκλάδων με τον προτεινόμενο Οργανισμό ,  αποφεύχθηκαν με την παρέμβασή μας ( π.χ  πέρασε η πρότασή μας για διαχωρισμό α) του προτεινόμενου Τμήματος Προσόδων, Περιουσίας και Προμηθειών σε Τμήμα Προσόδων και Περιουσίας και σε Τμήμα Προμηθειών- β) διαχωρισμός του προτεινόμενου Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης σε Τμήμα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και σε Τμήμα Τεκμηρίωσης

Προβλέπεται επίσης σημαντική ενίσχυση  όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Προβλέπεται επίσης σημαντική αύξηση των Οργανικών θέσεων.

Ανοίγει η δυνατότητα επιλογής σε θέσεις ευθύνης ( προϊσταμένων ) και άλλων κλάδων και ειδικοτήτων   που προτάθηκαν ενώ  εν έλλειψη  των προβλεπόμενων ειδικοτήτων  δίνεται  η δυνατότητα να προΐστανται και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων .

Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα,  κατόπιν εντοπισμού μας  των ελλείψεων  προϊσταμένων που παρατηρήθηκαν σε οργανικές  μονάδες της έδρας και των   Π.Ε Κυκλάδων,  να προΐστανται και συνάδελφοι Δ.Ε , προκειμένου και να αναγνωριστεί η εμπειρία και προσφορά τους και  να διευκολυνθεί η λειτουργία των ακέφαλων οργανικών Μονάδων  και να πάψουν επιτέλους η άσκηση παράλληλων καθηκόντων προϊσταμένων  που επιβαρύνουν άλλους συναδέλφους προϊσταμένους.

 

Ωστόσο  παρά την σε γενικές γραμμές θετική στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου   και το θετικό αποτέλεσμα  της προσπάθειάς μας  που καταγράφηκε στον Οργανισμό  δεν ξεχνάμε ότι:   

Το  Υπουργείο είναι αυτό που εγκρίνει τελικά τον Οργανισμό αφού σύμφωνα με το άρθρο 241 παρ 4 του Ν.3852/2010

« Ο Οργανισμός ψηφίζεται από το περιφερειακό συμβούλιο, ύστερα από γνώμη της πιο αντιπροσωπευτικής  συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και η σχετική απόφαση αφού εγκριθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 Και όπως οφείλαμε ξεκαθαρίσαμε  κατά την τοποθέτησή μας   στο Περιφερειακό Συμβούλιο  ότι

 «Εφόσον πραγματικά λοιπόν θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η αύξηση των δομών και των Οργανικών θέσεων με στόχο την κανονική λειτουργία της Περιφέρειας -που κατά κοινή ομολογία έχει τεράστια λειτουργικά προβλήματα - τότε το λιγότερο που περιμένουμε στο εξής από εσάς ως Διοίκηση και Π.Σ. είναι να στηριχτούν αυτές οι θέσεις μέχρι τέλους, αποτελεσματικά και αγωνιστικά στην επερχόμενη νέα αξιολόγηση Δομών –Προσωπικού προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος της λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Αλλιώς θα αποδειχτεί ότι η όλη διαδικασία και η πρόταση αυτής της τροποποίησης του Οργανισμού ήταν μια προσπάθεια παραπλάνησης - εφησυχασμού του Π.Σ. και των Εργαζομένων στην Περιφέρεια, με σκοπό απλά να ριχτεί στάχτη στα μάτια την ίδια στιγμή που υπόγεια προωθούνται ακριβώς αντίθετες πολιτικές, οι οποίες έχουν σκοπό την περαιτέρω αποδυνάμωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ευχόμαστε να μην είναι έτσι, αλλά όλοι σας θα κριθείτε από το αποτέλεσμα και από τη στάση που θα κρατήσετε μετά την έγκριση του 


Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014 22:36

Ενημέρωση ΣΥΝΑΝΚ για νομοσχέδιο για ' Αξιολογήσεις' υπαλλήλων

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΚ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέπει- παρακαλώντας, τις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να παρανομήσουν και να παραβλέψουν προθεσμίες και διαδικασίες για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων μην προχωρώντας ως οφείλουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων για το έτος 2013 εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων από τον ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο (Π.Δ. 318/1992) στην λογική ότι ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ κάποια στιγμή το νέο σχέδιο Νόμου που κατέθεσε .

Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη εγκύκλιο (αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/476/οικ.1312/21-1-2014) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την οποία , ο υπογράφων Υπουργός, απαξιώνοντας τον ρόλο της Βουλής προεξοφλεί προτού καν παρουσιαστούν στην αρμόδια επιτροπή, την ψήφιση των σχετικών διατάξεων

Στο εξής μας προτρέπει με την ίδια λογική να μην εφαρμόζουμε πλέον τους ισχύοντες Νόμους αλλά τα προσχέδια άδικων Νόμων τα οποία σκοπεύει ο οποιοσδήποτε Υπουργός να κατεβάσει κάποια στιγμή προς ψήφιση .

Εξαιρετικός… (Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα καλύτερο από άλλο ένα πορφυρογέννητο ….πολιτικό σωτήρα)

Ας κρίνει ο καθένας και αυτόν τον ΥΠΟΥΡΓΟ για τις οδηγίες …. ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ .

Αλήθεια με τον Νόμο περί ευθύνης (ανευθυνότητας ) Υπουργών τι γίνεται ; Θα τον τροποποιήσετε /καταργήσετε;

Απομένει να δούμε την στάση που θα κρατήσουν και οι βουλευτές που ο κος Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί περιττούς και δεδομένους μπροστά στο μεγαλείο του και τις εντολές της Τρόικας .

Από πλευράς μας θα προχωρήσουμε για την προστασία όλων των συναδέλφων μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας και την ΑΔΕΔΥ σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες

Καλούμε τους συναδέλφους μας , να προχωρήσουν στις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες για να είναι κατοχυρωμένοι απέναντι στις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης .

Καλούμε τέλος τους Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τουλάχιστον αυτή τη φορά να καταψηφίσουν τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου που πριμοδοτεί όπως συμπεραίνουμε από το περιεχόμενό του τις πολιτικές εξαρτήσεις, το χαφιεδισμό και παραλύουν τη Δημόσια Διοίκηση ενώ ταυτόχρονα οδηγούν πάλι εργαζομένους που αγωνίζονται να ζήσουν τις οικογένειές τους σε απολύσεις , με την κατάργηση πλήθος φορέων .


Για το Δ.Σ ΣΥΝΑΝΚ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014 22:14

Ενημέρωση ΣΥΝΑΝΚ για αγωγές διεκδίκησης επιδομάτων που έχουν κατατεθεί

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΚ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

Σε γενικές γραμμές για το επίδομα 176 ευρώ αλλά και για το επίδομα ΦΕΚ (επιδόματος της ειδικής πρόσθετης αμοιβής του άρθρου  5 του Ν. 2880/2001 και της ειδικής μηνιαίας αμοιβής των 210 ευρώ του άρθρου 12 παρ. 5 του Ν. 3074/2002) δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις όπως θα δείτε και από την σχετική ενημέρωση από Σπηλιόπουλο  .

 ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ  ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ  ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ

α)ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ 

β)ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΑΧ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  ΚΑΙ

γ) ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ .

Οι αγωγές που   έχουμε   είναι οι κάτωθι ανά δικηγορικά γραφεία :

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΗΛΙΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΕΚ 2007

Αρ.Καταθ  409 / 20-12-2007

Αρ.Καταθ  414 / 20-12-2007

Αρ.Καταθ  430 / 20-12-2007

Και για τις τρείς δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος

ΕΠΙΔΟΜΑ 176 Ευρώ

Αρ.Καταθ  199/2006

Αρ.Καταθ  200 /2006

Και οι δύο εκδικάστηκαν στις 16-12-2013  .

Σε τελευταία επικοινωνία μας  πάλι πρόσφατα μας  είπαν ότι δεν έχει γραφεί η απόφαση την  οποία περιμένουν . Ζητήσαμε  να ενημερωθούμε  μόλις έχουν κάτι νεότερο . 

Αρ.Καταθ  91/2009

Αρ.Καταθ  92/2009

Αρ.Καταθ  91/2009

Και για αυτές τις αγωγές αναμένεται προσδιορισμός δικάσιμου .

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-(ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΣ ΜΕΤΑΞΑ )

Αρ.Καταθ  124 /21-12-2006

Βγήκε θετική απόφαση πρωτόδικα να αποζημιωθούν οι υπάλληλοι που αναφερόταν σε αυτήν . ( Αρ. Απόφ 235/2011)

Για την  απόφαση αυτή η Περιφέρεια έχει ασκήσει εφεση  . ΑΔΑ: Β41Κ7ΛΞ-71Θ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΕΡΓΗ .

Κατατέθηκε αγωγή στις 29-12-2006 για επίδομα 176 ευρώ .

Εκδόθηκε απόφαση η οποία  δεν δόθηκε  εμπρόθεσμα στον Σύλλογό μας και ενώ έθετε προθεσμία να κατατεθούν εκ νέου δικαιολογητικά από έκαστο των εναγόντων . Σημειώνουμε ότι τα δικαιολογητικά που ζητούνταν είχαν κατατεθεί από τον Σύλλογο πριν την εκδίκαση αλλά δεν κατατέθηκαν από τον Δικηγόρο  ή κατατέθηκαν λάθος .Σε ενημέρωσή μας  τότε και σε διαμαρτυρία μας  ανέφερε ότι δεν πρόκειται να πάρει λεφτά (αυτό έλειπε) και ότι δεν έχει “χαθεί” κάτι αφού θα ξαναδικαστεί.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΣΥΝΑΝΚ

 

Υλικό προς ενημέρωση αρχεία 1, 2, 3.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014 22:15

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here: Home