Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.)

Τροποποίηση οργανισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

E-mail Εκτύπωση PDF

Σας κοινοποιούμε σχέδιο πρότασης για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας και παρακαλούμε να μας κατατεθούν οι θέσεις - απόψεις σας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 15-10-13Για το σχέδιο πατήστε εδώ.

Διευκρινίζουμε ότι αυτή είναι η  νέα πρόταση της Διοίκησης,  που αφορά το σύνολο του Οργανισμού (Οργανικές Μονάδες ,Αρμοδιότητες , Προσωπικό , Ορισμό Προϊσταμένων κ. τ .λ )  όπως μας κατατέθηκε επίσημα την Παρασκευή 11-10-2013  πάνω στην οποία θα τοποθετηθούμε με βάση τις πάγιες  θέσεις του Συλλόγου μας αλλά και τις προτάσεις που  έχουν κατατεθεί ή θα κατατεθούν από τους Συναδέλφους έως την ερχόμενη Τρίτη.


Σε κάθε περίπτωση θα  ενημερωθείτε  για την θέση μας απέναντι και  σε αυτήν την  επίσημη πλέον πρόταση της Διοίκησης.

Σας καταθέτουμε επίσης το ιστορικό  των προτάσεων που έχουμε καταθέσει  στην Επιτροπή του Οργανισμού της Περιφέρειας  και στα Π.Σ όταν συζητήθηκε το σχετικό θέμα. 
 
Σας καλούμε συνάδελφοι να μας αποστείλετε το δυνατόν συντομότερα τις δικές σας παρατηρήσεις προκειμένου μετά την μελέτη που θα κάνουμε και με τις δικές σας προτάσεις να καταθέσουμε τις τελικές αποφάσεις μας.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΝΚ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ Π.Σ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2013 18:55

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ στις 17-09-2013

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ στις 17-09-2013

 

Η βάρβαρη επίθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενάντια σε κάθε εργασιακό ή κοινωνικό δικαίωμα και κατάκτηση, ενάντια στην παιδεία και στην υγεία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι διαθεσιμότητες καθηγητών, υγειονομικών, δημοτικών υπαλλήλων και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ αναδεικνύουν την επιδίωξη τους. Οι προθέσεις τους φαίνονται ξεκάθαρα από:

· την κίνηση του υπουργείου Παιδείας να θέσει εκτός εκπαίδευσης 2.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς των Επαγγελματικών Λυκείων, αρχικά σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και στη συνέχεια απόλυσης, καταργώντας τις ειδικότητές τους, χαρίζοντας σημαντικό τμήμα της τεχνικής εκπαίδευσης σε ιδιώτες, την «μεταρρύθμιση» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

· Την παραπέρα απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εξαγγελία 1.700 διαθεσιμοτήτων για διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ, ΤΕΙ γεγονός που θα κάνει αδύνατη την λειτουργία τους. Την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

· την εκκένωση–κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Λεκανοπέδιο και Θεσσαλονίκη αρχικά, (με δεύτερο κύκλο τον Οκτώβριο στην περιφέρεια, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτος και τέταρτος κύκλος), τη διαθεσιμότητα-ομηρία 1.835 ατόμων νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων και του νέου χαρατσιού των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία. Στις υγειονομικές μονάδες των νησιών των Κυκλάδων με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, η λειτουργία τους στηρίζεται μόνο και μόνο στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων.

Οι καταργήσεις οργανικών δομών (διευθύνσεων, τμημάτων ή γραφείων) που θα προκύψουν μετά από την «αξιολόγηση» και την «αναδιάρθρωση» των υπηρεσιών θα οδηγήσουν αυτόματα σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους σε αυτές. Καμία βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες δεν θα υπάρξει από αυτή, παρά μόνο θα συνεχιστεί η συρρίκνωση και η απαξίωση του δημόσιου τομέα, που προκύπτει από την υποστελέχωσή τους και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων αναδεικνύει ανάγλυφα τα παραπάνω.

Η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με τις μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κτύπημα όλων των δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες χρόνων.

Σε αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται σαν μέτρο αντίστασης, έχουν ήδη κηρυχθεί πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ΟΛΜΕ, την ΕΜΔΥΔΑΣ, τους εργαζόμενες στα Ασφαλιστικά Ταμεία και Ο.Α.Ε.Δ. Ο αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα κατοχυρώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδηγούν οι σκληρές αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές.

Στα πλαίσια αυτά παλεύουμε:

· Για μια πραγματική « Περιφερειακή Τοπική Αυτοδιοίκηση» με πόρους ικανούς να αντεπεξέλθει στο ρόλο της , μακριά από την επιχειρούμενη ουσιαστικά κατάργηση της με τους αντισυνταγματικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί . Για μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη και όχι στην Τρόικα και τις μνημονιακές επιταγές της που οδηγούν ιδιαίτερα τον νησιώτικο χώρο δεκαετίες πίσω.

· Για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας που αγωνίζονται να κρατήσουν όρθια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαιου κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για «αναδοργανώσεις» και «εξορθολογισμούς» που θύματα θα έχουν τους ίδιους και όλους τους συμπολίτες μας στην νησιωτική Περιφέρειά μας που θα στερηθούν ή θα πληρώσουν πολλαπλάσια τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες.

· Για να μην κλείσουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και δουλειά για όλους.

· Λέμε όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των λιμανιών, των αεροδρομίων και του φυσικού πλούτου της χώρας.

· Για την υπεράσπιση της νησιωτικότητας. Καμία συζήτηση για ξεπούλημαενοικίαση νησίδων.

· Καταγγέλλουμε την άθλια μεθόδευση ερημοποίησης των κατοικημένων μικρών νησιών.

· Δεν θ’ ανεχτούμε τη δημιουργία καμίας Ε.Ο.Ζ. για τις Κυκλάδες, είτε με τη στενή είτε με την ευρύτερη έννοια.

· Να μην περάσουν οι «αξιολογήσεις», οι συγχωνεύσεις οργανισμών, οι καταργήσεις φορέων, οι απολύσεις.

· Για την κατάργηση όλων των μνημονιακών, αντιεργατικών νόμων Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, δεν έχουμε άλλο τρόπο, παρά το δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους με στόχο να την ανατρέψουμε και αποφασίζουμε τα παρακάτω :

· Τη συμμετοχή μας στην ήδη αποφασισμένη 48ωρη Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 18 και 19 Σεπτέμβρη 2013.

· Να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ. να κηρύξει οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνει σκόπιμο (απεργίες, στάσεις εργασίας, αποχές από Επιτροπές κ.λ.π.) και οποιοδήποτε άλλο μέσο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

· Τον συντονισμό με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού και του νομού, έτσι ώστε να ληφθούν από κοινού δράσεις αλλά και τον συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο αγώνα.

· Να απευθύνουμε έκκληση στην Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. να συντονίσει τους πρωτοβάθμιους συλλόγους σε ένα κοινό αγωνιστικό πρόγραμμα, με σκοπό την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

· Να καλέσουμε τις ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα να προκηρύξουν άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με αρχή την 23-09-2013, μέχρι να πάρουν πίσω την πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζομένους και διαλύει τη χώρα

· Να απευθύνουμε κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως έμπρακτη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας, αλλά και για να αναδείξει ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό και διοικητικό αφανισμό, να κλείσει από την Δευτέρα 23-09-2013 επ’ αόριστον τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Να ζητήσει από την ΕΝ.ΠΕ να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ       

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2013 07:50

Πρόσκληση για έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17/9 και ώρα 12.00 μ.μ.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΕΚΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 12Μ.Μ.

 

Αρ. πρωτ : 110/12-09-2013

 Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ερμούπολης στη Σύρο.Για τα μέλη του συλλόγου στις Περιφερειακές Ενότητες η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα σε αίθουσα που θα οριστεί στα κατά τόπους νησιά.

1.Γενική ενημέρωση συναδέλφων για την τρέχουσα κατάσταση

2 Απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ 17 & 18/9/2013

 

 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τ.Υ.                                    Τ.Υ.

ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 12:56

Ανακοίνωση Συλλόγου για την Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18&19 Σεπτεμβρίου 2013

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΤΙΣ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Αρ. πρωτ : 109/12-09-2013

 

Η βάρβαρη επίθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενάντια σε κάθε εργασιακό ή κοινωνικό δικαίωμα και κατάκτηση, ενάντια στην παιδεία και στην υγεία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι διαθεσιμότητες καθηγητών, υγειονομικών, δημοτικών υπαλλήλων και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ αναδεικνύουν την επιδίωξη τους. Οι προθέσεις τους φαίνονται ξεκάθαρα από:

·         την κί­νη­ση του υ­πουρ­γείου Παι­δείας να θέ­σει ε­κτός εκ­παί­δευ­σης 2.500 μό­νι­μους εκ­παι­δευ­τι­κούς των Επαγ­γελ­μα­τι­κών Λυ­κείων, αρχικά σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και στη συνέχεια απόλυσης, κα­ταρ­γώ­ντας τις ει­δι­κό­τη­τές τους, χαρίζοντας σημαντικό τμήμα της τεχνικής εκπαίδευσης σε ιδιώτες, την «μεταρρύθμιση» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

·         Την παραπέρα απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εξαγγελία 1.700 διαθεσιμοτήτων για διοι­κη­τι­κούς υ­πάλ­λη­λους των Α­ΕΙ, ΤΕΙ γεγονός που θα κάνει αδύνατη την λειτουργία τους. Την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

·         την εκκένωση–κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Λεκανοπέδιο και Θεσσαλονίκη αρχικά, (με δεύτερο κύκλο τον Οκτώβριο στην περιφέρεια, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτος και τέταρτος κύκλος), τη διαθεσιμότητα-ομηρία 1.835 ατόμων νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων και του νέου χαρατσιού των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία. Στις υγειονομικές μονάδες των νησιών των Κυκλάδων με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, η λειτουργία τους στηρίζεται μόνο και μόνο στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων.

Οι καταργήσεις οργανικών δομών (διευθύνσεων, τμημάτων ή γραφείων) που θα προκύψουν μετά από την «αξιολόγηση» και την «αναδιάρθρωση» των υπηρεσιών θα οδηγήσουν αυτόματα σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους σε αυτές. Καμία βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες δεν θα υπάρξει από αυτή, παρά μόνο θα συνεχιστεί η συρρίκνωση και η απαξίωση του δημόσιου τομέα, που προκύπτει από την υποστελέχωσή τους και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων αναδεικνύει ανάγλυφα τα παραπάνω.

Η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με τις μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κτύπημα όλων των δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες χρόνων.

Σε αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται σαν μέτρο αντίστασης, έχουν ήδη κηρυχθεί πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ΟΛΜΕ, την ΕΜΔΥΔΑΣ, τους εργαζόμενες στα Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΑΕΔ. Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τη ΓΣΕΕ για τις 18 και 19 Σεπτέμβρη.

Σε αυτή την απεργία καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να συμμετέχουν μαζικά.

Μετά από τα εξοντωτικά μέτρα των πρώτων τεσσάρων μνημονιακών χρόνων που μας έχουν οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση, τη δε χώρα την έχουν καταστήσει αποικία χρέους στους κάθε λογής τοκογλύφους δανειστές, εκτιμούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας, ανατρέποντας αυτή την πολιτική της βαρβαρότητας που ισοπεδώνει την κοινωνία.

Καλούμε την ΟΣΥΑΠΕ μετά την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για κλιμάκωση των αγώνων στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής . Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Π.Ν.Αιγαίου (ΠΕ Κυκλάδων) θα κατατεθεί πρόταση προς ΟΣΥΑΠΕ για την κήρυξη πενθήμερων επαναλαμβανόμενων πολιτικών απεργιών σε συνεργασία με τις  υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά και στη Σύρο και στις Περιφερειακές Ενότητες στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου στις 12 μ.μ. για να συζητήσουμε την κατάσταση και τις προοπτικές που έχουμε μπροστά μας.

Φτάνει πιά, αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 12:53

« Συνεδρίαση της Επιτροπής για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Προτάσεις για την λειτουργία της επιτροπής»

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αρ. Πρωτ: 103

Ημερομηνία : 29-08-2013

ΠΡΟΣ:

1) ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

2) ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΚΟΙΝ: Σ.Υ.Ν.Α.Π.Ε. Δωδεκανήσου

 

Θέμα « Συνεδρίαση της Επιτροπής για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Προτάσεις για την λειτουργία της επιτροπής»

 Με αφορμή την πρόσκλησή σας για την συνεδρίαση της επιτροπής που έχει συσταθεί για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας και προκειμένου να  ιευκολυνθεί και να λειτουργήσει καλύτερα η όλη διαδικασία σας υπενθυμίζουμε ότι:

Ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τις γενικές θέσεις και αρχές του. Επίσης, έχει καταθέσει από πέρυσι, σχετικό ερώτημα, για την εισήγησητης Διοίκησης και των θέσεων / Απόψεων της Πολιτικής ηγεσίας της ΠΝΑ για την συζητούμενη τροποποίηση του Οργανισμού της Π.Ν.Α το οποίο μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητο . Το ερώτημα αυτό μάλιστα είχε γίνει μετά από σχετική αναφορά σας σε Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης /09/2012 ότι ο Σύλλογός μας δεν έχει καταθέσει τις προτάσεις του (Σας επισυνάπτουμε τα σχετικά).

Υπενθυμίζουμε ότι στην επιτροπή του Οργανισμού τον Ιούνιο του 2012 , κατατέθηκε ξαφνικά ένα Οργανόγραμμα ανυπόγραφο, όχι σχέδιο Οργανισμού (που δεν περιείχε μάλιστα μετά από τον έλεγχό μας και αρκετά υπάρχοντα Τμήματα και Γραφεία σε Κυκλάδες κάτι προς το οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι και σας το καταθέσαμε) Πως μπορεί να υπάρξει μια συζήτηση, χωρίς να υπάρχει έστω μια εισήγηση των θεμάτων και των θέσεων της Διοίκησης και προς όλους τους συμμετέχοντες, πριν την συνεδρίαση της επιτροπής . για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την λειτουργία της Περιφέρειας;

Με αφορμή τα παραπάνω παρακαλούμε και με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία αυτής της Επιτροπής παρακαλούμε όπως:

Α) Στην επιτροπή να τηρούνται πρακτικά -όπως πρέπει άλλωστε- τα οποία θα κοινοποιούνται στα μέλη της , προς αποφυγή παρεξηγήσεων που μπορεί να υπάρξουν και προς όφελος της πλήρους διαφάνειας της λειτουργίας της.

Β) Στα μέλη της Επιτροπής να κοινοποιούνται επικαιροποιημένες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί ικανοποιητικό διάστημα πριν την συνεδρίαση της επιτροπής και με συγκεκριμένη αν υπάρχει θεματολογία όπως ορίζεται στο άρθρο 241 του Ν.3852/2010 :

Στον Οργανισμό καθορίζονται:

α) οι υπηρεσιακές τους μονάδες,

β) η διάρθρωση των υπηρεσιακώνμονάδων (Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, "Αυτοτελείς Διευθύνσεις",αυτοτελή Τμήματα, Τμήματα, αυτοτελή Γραφεία και Γραφεία), *** Οι εντός " " λέξεις της περ.β` προστέθηκαν με την παρ.10ιθ΄ άρθρου 18

Ν.3870/2010,ΦΕΚ Α 138/9.8.2010:

γ) ο τίτλος, οι Αρμοδιότητες και η έδρα κάθε μονάδας,

δ) οι οργανικές θέσεις, κατά κατηγορίες, κλάδους, ειδικότητες και βαθμούς, του μόνιμου προσωπικού,

*** Η περίπτωση δ΄ αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 12 παρ.13

Ν.4071/2012,ΦΕΚ Α 85/11.4.2012.

ε) οι θέσεις του ειδικού επιστημονικού και του τεχνικού ή βοηθητικού προσωπικού, που μπορεί να προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου,

στ) οι κατηγορίες και οι κλάδοι του προσωπικού, των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων, ανάλογα με την ειδικότητα του κλάδου και το αντικείμενο των συγκεκριμένων οργανικών μονάδων και

ζ) η λειτουργία τους.

Γ) Να υπάρξει ενημέρωση αν η συζήτηση της επιτροπής, όπως αναφερόταν στην με αρ 108/13 απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου θα περιοριστεί στην τροποποίηση που αφορά τα άρθρα 37 και 38 του Οργανισμού (και στην μετέπειτα κατατεθειμένη προσθήκη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερική Λειτουργίας της παραγράφου που προτείνεται από την Διοίκηση για την δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων ΙΔΟΧ).

Δ) Να κατατεθεί σε αυτήν την συνεδρίαση η εισήγηση της Διοίκησης.

Ε) Παρακαλούμε δε για την προσεκτική εφαρμογή του άρθρου 241 του Ν.3852/2010, από την πλευρά του Π.Σ προκειμένου να διασφαλίζεται η όλη διαδικασία πριν και μετά την τυχόν επικύρωση της όποιας τροποποίησης από το Π.Σ και στην συνέχεια από το αρμόδιο Υπουργείο:

Το περιφερειακό συμβούλιο ψηφίζει τον Οργανισμό με βάση πλήρη μελέτη οργάνωσης των υπηρεσιών, για την κατάρτιση της οποίας λαμβάνονται υπόψη, ιδίως, οι ασκούμενες Αρμοδιότητες, οι διαθέσιμοι πόροι, η έκταση, ο πληθυσμός και οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της περιφέρειας.

5. Για την τροποποίηση του Οργανισμού ακολουθείται η διαδικασία της προηγούμενης παραγράφου και παρέχεται η ίδια έγκριση.

Επίσης επαναλαμβάνουμε την θέση μας ότι η συμμετοχή μας - και όχι μόνο η δική μας - σε αυτές τις συναντήσεις να μπορεί να γίνεται και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην παρούσα κατάσταση, την ώρα που οι περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεν μπορούν να δαπανώνται χρήματα του συλλόγου, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Σας ενημερώνουμε στην επερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, λόγω των παραπάνω προβλημάτων μπορούμε να συμμετάσχουμε μόνο με τηλεδιάσκεψη.

Παρακαλούμε ακόμη, καθώς πλέον οδεύουμε προς το τέλος της Θητείας του παρόντος Π.Σ αντίστοιχος αριθμός συνεδριάσεων της επιτροπής να πραγματοποιηθούν και στην έδρα μας (Σύρος). Μέχρι στιγμής οδεύουμε προς την τέταρτη αντίστοιχη συνεδρίαση και όλες έχουν πραγματοποιηθεί στην Ρόδο .

Τέλος με αφορμή την συζήτηση για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας μετά την αναφορά του Αρμόδιου Υπουργού κου Μιχελάκη για αποστολή σε μορφή ντιρεκτίβας , οδηγιών άνωθεν για την αναδιοργάνωση των δομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την άμεση εφαρμογή τους πριν το τέλος Οκτωβρίου .

Είμαστε διατεθειμένοι και το έχουμε δηλώσει πολλές φορές με τις θέσεις και τις εισηγήσεις που έχουμε καταθέσει , να συζητήσουμε για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας . Να συζητήσουμε μαζί και να δουλέψουμε μαζί εμείς Εργαζόμενοι και Διοίκηση που ξέρουμε καλύτερα από τους εκάστοτε ασκούντες την εξουσία τα προβλήματά μας . Μακριά από τις ντιρεκτίβες που στέλνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών για «αναδιοργάνωση» δομών Περιφερειών και Δήμων .Προφανώς και χρειαζόμαστε τα 250 άτομα που έχουν ζητηθεί με την σχετική απόφαση του Π.Σ προκειμένου να απασχοληθούν στις ήδη υποστελεχωμένες δομές και στις δομές που πρέπει να δημιουργηθούν προκειμένου να είμαστε λειτουργικοί προς όφελος των συμπολιτών μας .

Και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε αυτήν την βάση.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                Τ.Υ.                                                                         Τ.Υ.

ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

 

Συνημμένα Αρχεία

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 12:55

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here: Home