Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Δελτίο Τύπου

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης, σε σχέση με την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των ασφαλισμένων του ΥΠΑΔ για ιατρικές εξετάσεις ισχύουν τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το αρθ. 9 του ΦΕΚ 213 τ. Β/17-02-05

Δ. Δαπάνες μετακίνησης ασθενών

Δ1. ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ που υποβάλλονται περιοδικά σε αιμοκάθαρση σε κάθε μορφής θεραπευτήρια δικαιούνται εξόδων μετακίνησης για κάθε πράξη αιμοκάθαρσης τα οποία ορίζονται στο ποσό των δεκατριών ευρώ για όλη τη χώρα για κάθε μετακίνηση. Αντί των εξόδων μετακίνησης της προηγούμενης παραγράφου είναι δυνατή η καταβολή της δαπάνης μετακίνησης με δημοσίας χρήσεως επιβατηγά αυτοκίνητα (ταξί, αγοραία) νεφροπαθών, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση νεφροπαθείς ασφαλισμένοι, …. Αναλυτικά επισυνάπτεται το αντίστοιχο σημείο)

Δ2. ασθενείς ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ που εισήχθηκαν ή αντιμετωπίσθηκαν με τη διαδικασία της ημερησίας η της βραχείας νοσηλείας σε νοσηλευτική μονάδα εκτός του τόπου κατοικίας τους δικαιούνται την αξία των εισητηρίων μετάβασης και επιστροφής με τα συγκοινωνιακά μέσα μαζικής μεταφοράς στις οικονομικότερες θέσεις (λεωφορείο, τραίνο, πλοίο και αεροπλα΄νο), στις περιπτώσεις που η πάθηση τους δεν αντιμετώπιζεται στο Κρατικό η Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του τόπου κατοικίας τους.

Καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης ασφαλισμένων για την εκτέλεση ειδικών ιατρικών πράξεων (π.χ. μαγνητική τομογραφία ή άλλες παρεμφερείς εξετάσεις) όταν αυτές δεν μπορούν να εκτελεστούν στον τόπο διαμονής τους. …….

 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι πλέον έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του ΣΥΝΑΝΚ στην οποία εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων θα μπορείτε να μπαίνετε και να ενημερώνεστε. Μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου θα μπορείτε να ενημερώνεστε και για τα θέματα που αφορούν την ΑΔΕΔΥ (π.χ. απεργίες, στάσεις κ.α) καθώς υπάρχει σύνδεση με την αντίστοιχη ιστοσελίδα. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι www.synank.gr. Κάθε εργαζόμενος μέλος του Συλλόγου θα πρέπει να αποκτήσει τον δικό του κωδικό βάση των οδηγιών που δίνονται στην ιστοσελίδα έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια είτε να αναρτά τις σκέψεις του είτε αν χρειαστεί να ψηφίζει σε εσωτερικές ή μη ακλογές.

 

Την 12-2-09 ο ΣΥ.Ν.Α.Ν.Κ. θα κόψει την πίτα του για το 2009 σε κάντρο της Ερμούπολης και ώρα 9 το βράδυ. Όσοι από του εργαζομένους άλλω Επαρχείων επιθυμούν μπορούν να παραβρεθούν. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ (περιλαμβάνει ποτό, φαγητό). Το κάθε κομμάτι που θα κοπεί θα αντιστοιχεί είτε σε διεύθυνση/εις υπηρεσιών της έδρας, είτε σε Επαρχείο εκτός της περίπτωσης του Επαρχείου της Νάξου για το οποίο θα κοπούν δύο κομμάτια.

 

Επίσης σας υπενθυμίζουμε όπως αποστείλετε τα ονόματα, τις ειδικότητες, την υπηρεσία και τις κατά μέσο όρο ημέρες εκτός έδρας υπαλλήλων που εκτελούν εκτός έδρας μετακινήσεις (εκτός μηχανικών και τεχνολόγων μηχανικών) του Επαρχείου ή της Υπηρεσίας σας το συντομότερο προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα χορήγησης υπερωριακής απασχόλησης (σε αντιστάθμισμα της διαφοράς στην εκτός έδρας αποζημίωση μεταξύ ειδικοτήτων).

 

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται οι επερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με την μισθολογική ανισότητα των εργαζομένων στις Νομαρχίες  όπως και για το θέμα της απόδοσης του επιδόματος της παραμεθορίου και νησιωτικότητας του Υπουργείου Αιγαίου (πρόσφατα υπήρξε συνάντηση με τον Γ.Γ. Περιφέριας Ν. Αιγαίου μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων και άλλων συλλόγων του Νομού).

 

Για οτιδήποτε επίσης σας απασχολεί καθώς και σας προβληματίζει μπορείτε να το διατυπώνεται εγγράφως και ενυπογράφως σε άρθρο που μέσω του Forum θα μπορεί να αναρτηθεί αυτομάτως στην ιστοσελίδα μας.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας.

 

 

 

Ο αντιπρόεδρος                                                                           Ο Υπεύθυνος τύπου

& Δημοσίων σχέσεων

 

 

Λουκάς Καραδήμας                                                                 Βούρος Πανα
You are here: Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου