Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Δοικητικό Συμβούλιο

Τοποθέτηση του Δ.Σ. για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

E-mail Εκτύπωση PDF

WWW.SYNANK.GR

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρ. πρωτ : 256/30-06-2015

 Σαν εργαζόμενοι που έχουμε νοιώσει καλά τη λιτότητα που έφεραν τα μνημόνια, το ασφυκτικό πλαίσιο της δήθεν "αξιολόγησης", βλέποντας πως μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας και του αγώνα, λέμε όχι στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, όχι στη καταστροφική λιτότητα, όχι σε αυτούς που θέλουν τη δημοκρατία στο περιθώριο.

Στις 5 Ιουλίου, πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα παίρνοντας μια απόφαση ιστορικής σημασίας μια απόφαση που θα καθορίσει τη ζωή μας, το μέλ­λον των παιδιών μας. Στις 5 Ιουλίου το δίλημμα είναι ξεκάθαρο, λέμε «Ναι» ή «Όχι» στην πρόταση που επιχειρούν να επιβά­λουν στην Ελλάδα οι δανειστές της.

Στην Ελλάδα και στους έλληνες δόθηκε ένα τελεσίγραφο, που διαιωνίζει την καταστροφική λιτότητα και υπονομεύει οποιαδήπο­τε δυνατότητα κοινωνικής ανακούφισης ή, ακόμα περισσότερο, οικονομικής ανάκαμψης για τη χώρα μας. Εάν δεν σταματήσει ο φαύλος κύκλος χρέος-λιτότητα-περισσότερο χρέος, δεν θα υπάρξει ελπίδα για την κοινωνία και την οικονομία. Η απάντησή μας στην πρόταση-εκβιασμό των δανειστών πρέπει να είναι ένα μεγάλο, ξεκάθαρο και υπερήφανο «ΟΧΙ».

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν καλούμαστε μόνο να απορρίψουμε ένα άδικο και καταστροφικό δημοσιονομικό πρόγραμμα. Πρέπει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ, στην επι­δίωξη των δανειστών να εξουδετερώσουν και να καταργήσουν τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Η ψήφος στις 5 Ιουλίου πρέπει να είναι έναν μεγάλο ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας μια ψήφος αντίστασης.

Δεν θα μας φοβίσουν οι εκβιασμοί, η τρομοκρα­τία, το οργανωμένο ψέμα, το κλείσιμο των τραπε­ζών. Τίπο­τα δεν κατακτήθηκε εύκολα και χωρίς κόπο. Δεν πρόκειται να μας  φοβίσουν για να συνθηκολογή­σουμε. Παραμένουμε ψύχραιμοι και αποφασισμέ­νοι. Λέμε δυνατά το μεγάλο μας ΟΧΙ.

Η ψήφος της ερχόμενης Κυριακής, είναι μια ψή­φος για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώ­πης. Πρέπει να πούμε ένα ΟΧΙ υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας σε αυτούς που θέλουν την Ελλά­δα ταπεινωμένη και υποτελή, χωρίς δυνατότητα να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις που την αφορούν. Πρέπει να πούμε ένα αποφασιστικό και μεγαλόφω­νο ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν μια Ευρώπη εχθρική στη δημοκρατία, υποταγμένη στη διαρκή λιτότητα και τα δεσποτικά τους τελεσίγραφα.

 

Αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων - Ενωμένοι στους αγώνες

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Οδυσσέας Ευθυμίου               Θανάσης Δρόσος

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015 07:26

Απόψεις των Συλλόγων Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την αξιολόγηση σύμφωνα με το ν. 4250/2014

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε σχέση με την επικείμενη «αξιολόγηση» των Εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα σας επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και σας καλούμε να μας ενημερώσετε για τις δικές σας θέσεις, προθέσεις και ενέργειες, όσον αφορά και αυτό το αντισυνταγματικό μέτρο (με βάση άλλωστε και τη σχετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές). 

Σημειώνουμε ότι οι Σύλλογοι μας έγκαιρα (εδώ και τρεις μήνες) ενημέρωσαν τα μέλη τους με σχετικά έγγραφα που επίσης απεστάλησαν στην ΟΣΥΑΠΕ, την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Δεδομένη για εμάς είναι η πραγματική και υποβόσκουσα θέση της Κυβέρνησης με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. 

Και στην περίπτωση της Π.Ν.Α. τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη λειτουργία της. 

Δυστυχώς η «αξιολόγηση» αυτή πέρασε στο Νόμο 4250/26-3-14 θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή παροχή πλήθους Δημοσίων Υπηρεσιών και προφανώς των Αιρετών Περιφερειών . 

Όσον αφορά δε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι τουλάχιστον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η εφαρμογή αυτού του αντισυνταγματικού μέτρου τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε καν η στελέχωση για να λειτουργήσουν ικανοποιητικά οι υπηρεσίες όπως κατά καιρούς όλες οι παρατάξεις έχουν δηλώσει, αλλά και η Διοίκηση έχει θέσει επανειλημμένα σε κυβερνητικούς συνομιλητές της (απλά να σας υπενθυμίσουμε και να επισυνάψουμε το υπ’ αρ. 15560/313 από 22-02-2013 έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ε. Στυλιανίδη όπου αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η συρρίκνωση του Προσωπικού των πρώην 2 Νομών , στην ανάγκη για μια ελάχιστη στελέχωση των 650 υπαλλήλων για την παροχή στοιχειώδους παροχής υπηρεσιών και στην ανάγκη να στελεχωθούν οι αποκεντρωμένες Περιφερειακές Υπηρεσίες από 25 έως 35 άτομα τουλάχιστον). 

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί πάλι -εκτός των άλλων- να τρέχουμε όλοι την τελευταία στιγμή προκειμένου να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο (τη συνταγματική επιταγή της νησιωτικότητας) και να ανατρέψουμε όπως πέρυσι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τη τελευταία στιγμή τη θέση τότε σε διαθεσιμότητα συναδέλφων της Π.Ν.Α με τον Ν.4093/2012. 

Θυμίζουμε τη διατύπωση εξαίρεσης -λόγω της νησιωτικότητας- από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων συγκεκριμένων κλάδων και ειδικοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που ενσωματώθηκε στον Ν.4139 ΦΕΚ 74/Α/2013 που επισυνάπτουμε, όπου η παραπάνω εξαίρεση αναφέρεται ρητά ως «ανάγκη της διασφάλισης και αδιατάρακτης λειτουργίας όλων των διοικητικών μονάδων υπηρεσιών κρίσιμων για τις ευαίσθητες περιοχές, όπως η Π.Ν.Α που εντάσσεται στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης από το Σύνταγμα άρθρο 106 παρ1.Σ. ειδικής μέριμνας για τις νησιώτικες περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δομικά μειονεκτήματα που δυσχεραίνουν την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη». 

Σας καλούμε δε να δράσετε εγκαίρως πριν να είναι πολύ αργά αυτή τη φορά. 

Σας καλούμε να πιέσετε να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο ψηφισθείς Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που προβλέπει αύξηση των Οργανικών θέσεων και των Οργανικών μονάδων. 

Προσβλέπουμε στην ίδια λογική να σταθούν και όλοι οι Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Σας καλούμε να αναλογιστείτε σε περίπτωση που δεν αντιδράσουμε, τι θα συμβεί αν δεν αποσυρθεί αυτή η αντισυνταγματική «αξιολόγηση». Σε τι άδικες περιπέτειες θα μπουν πλήθος συναδέλφων «κριτών» και «κρινόμενων» με τα ένδικα μέσα και τις προσφυγές που μοιραία θα επέλθουν . 

Και σας καλούμε να αναρωτηθείτε: 

Πώς θα «κριθούν» χωρίς κριτήρια αλλά με υποχρεωτικές ποσοστώσεις συνάδελφοι από μη αξιολογημένους αλλά τοποθετημένους υπηρεσιακούς παράγοντες; (Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές) και σε τι δύσκολη θέση θα έλθουν και αυτοί λόγω των αντισυνταγματικών διατάξεων. 

Ιδιαίτερα δε στην Π.Ν.Α., πώς να κριθούν αρνητικά και να μπουν με το ζόρι κάποιοι συνάδελφοι στις αντισυνταγματικές υποχρεωτικές ποσοστώσεις ιδιαίτερα του 15% , όταν όλες οι οργανικές μονάδες της Π.Ν.Α. είναι υποστελεχωμένες και όλοι είναι επιβαρημένοι λόγω αυτής της κατάστασης; 

Ας στελεχωθούν πρώτα έστω στο ελάχιστο οι οργανικές μονάδες όπως πρέπει με βάση άλλωστε και τον Οργανισμό που προτείνατε και ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετά με ένα αντικειμενικό σύστημα να υπάρξει αξιολόγηση με στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και όχι της περαιτέρω αύξησης άδικων απολύσεων. Αυτό που ουσιαστικά επιχειρείται σήμερα από τους κυβερνώντες και την Τρόικα με τη συγκεκριμένη «αξιολόγηση», είναι η περεταίρω υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημοσίου τομέα. 

Σας καλούμε ειδικότερα: 

1. Να αποδοκιμάσετε την επικείμενη εφαρμογή της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης», να σταθείτε πλάι στους συναδέλφους μας για την ανατροπή της, αλλά και πλάι στις προτάσεις που εδώ και χρόνια έχει κάνει η ΑΔΕΔΥ για πραγματική αξιολόγηση και όχι για μια «αξιολόγηση» ενταγμένη στους γενικότερους στόχους για περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και τη δημιουργία μιας νέας τεράστιας δεξαμενής υπό απόλυση υπαλλήλων, η οποία θα αξιοποιείται ανάλογα με τις «ανάγκες» Κυβέρνησης και Τρόικας.

2. Να υπάρξει σχετική παρέμβαση σας στην ΕΝ.ΠΕ  ΌΧΙ στην λογική αναβολής εφαρμογής της «αξιολόγησης» όπως μαθαίνουμε δυστυχώς ότι έκανε για άλλους λόγους,  χωρίς να παίρνει θέση επί της ουσίας    ,  αλλά στην λογική της καταδίκης και απόσυρσης αυτής της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης».

3. Να υπάρξει προσφυγή της Περιφέρειας κατά της συνταγματικότητας αυτού του μέτρου όπως έγινε και με τον Ν.4093, (προσφυγή στο ΣτΕ, αρμόδια δικαστήρια κ.λπ.), αξιοποιώντας προς την κατεύθυνση αυτή και τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές).

4. Να βρεθεί τρόπος να δεσμεύσετε τους πολιτικούς προϊσταμένους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση της νομοθετικά προβλεπόμενης απόφασης των Γενικών Διευθυντών στην οποία θα ορίζεται το ποσοστό ανά οργανική μονάδα των κατηγοριών του νόμου.

5. Να βρεθεί τρόπος να δεσμεύσετε όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή του νόμου, λόγω της θέσης τους στη διοικητική ιεραρχία, να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία.

6. Σε κάθε  περίπτωση να  δοθεί Νομική υποστήριξη από την ίδια την Περιφέρεια και την Περιφερειακή αρχή στους συναδέλφους που δεν θα συνεργήσουν με την υπογραφή και τη συμμετοχή τους σε απολύσεις συναδέλφων

7. Όλα τα παραπάνω σας καλούμε να τα υποστηρίξετε με  σχετικό ψήφισμα που θα πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο .

Κανείς δεν πρέπει να αναγκασθεί να βάλει την υπογραφή του σε μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία

 

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΝΚ

 

Οδυσσέας Ευθυμίου

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ

 

Αντώνιος Γκίκας

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Απρίλιος 2014 14:09

Απόψεις του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την αξιολόγηση σύμφωνα με το ν. 4250/2014.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

αρ. πρωτ. : 143 

Ερμούπολη : 15-04-201

ΠΡΟΣ 

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

2. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

3. ΧΩΡΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

4. ΧΩΡΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 

5. ΘΕΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ 

6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ 

7. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

8. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

9. ΕΝΠΕ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

1. ΜΕΛΗ ΣΥΝΑΝΚ 

2. ΑΔΕΔΥ 

3. ΟΣΥΑΠΕ 

4. ΣΥΠΝΑΠΕΔ 

 

Θέμα : Απόψεις του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

σχετικά με την αξιολόγηση σύμφωνα με το ν. 4250/2014. 

Σε σχέση με την επικείμενη «αξιολόγηση» των Εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα σας επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ εν’ όψει της σχετικής ενημέρωσης των συναδέλφων μας από το νέο Δ.Σ και σας καλούμε να μας ενημερώσετε για τις δικές σας θέσεις, προθέσεις και ενέργειες, όσον αφορά και αυτό το αντισυνταγματικό μέτρο (με βάση άλλωστε και τη σχετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές). 

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας ήδη είχε καλέσει από τις 03-02-2014 σε σχετικές ενέργειες τα μέλη του με σχετικό έγγραφο που απεστάλη στους συναδέλφους, την ΟΣΥΑΠΕ, τη Διοίκηση, αλλά και προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Δεδομένη για εμάς είναι η πραγματική και υποβόσκουσα θέση της Κυβέρνησης με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. 

Και στην περίπτωση της Π.Ν.Α. τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη λειτουργία της. 

Δυστυχώς η «αξιολόγηση» αυτή πέρασε στο Νόμο 4250/26-3-14 θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή παροχή πλήθους Δημοσίων Υπηρεσιών και προφανώς των Αιρετών Περιφερειών . 

Όσον αφορά δε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι τουλάχιστον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η εφαρμογή αυτού του αντισυνταγματικού μέτρου τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε καν η στελέχωση για να λειτουργήσουν ικανοποιητικά οι υπηρεσίες όπως κατά καιρούς όλες οι παρατάξεις έχουν δηλώσει, αλλά και η Διοίκηση έχει θέσει επανειλημμένα σε κυβερνητικούς συνομιλητές της (απλά να σας υπενθυμίσουμε και να επισυνάψουμε το υπ’ αρ. 15560/313 από 22-02-2013 έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ε. Στυλιανίδη όπου αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η συρρίκνωση του Προσωπικού των πρώην 2 Νομών , στην ανάγκη για μια ελάχιστη στελέχωση των 650 υπαλλήλων για την παροχή στοιχειώδους παροχής υπηρεσιών και στην ανάγκη να στελεχωθούν οι αποκεντρωμένες Περιφερειακές Υπηρεσίες από 25 έως 35 άτομα τουλάχιστον). 

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί πάλι -εκτός των άλλων- να τρέχουμε όλοι την τελευταία στιγμή προκειμένου να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο (τη συνταγματική επιταγή της νησιωτικότητας) και να ανατρέψουμε όπως πέρυσι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τη τελευταία στιγμή τη θέση τότε σε διαθεσιμότητα συναδέλφων της Π.Ν.Α με τον Ν.4093/2012. 

Θυμίζουμε τη διατύπωση εξαίρεσης -λόγω της νησιωτικότητας- από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων συγκεκριμένων κλάδων και ειδικοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που ενσωματώθηκε στον Ν.4139 ΦΕΚ 74/Α/2013 που επισυνάπτουμε, όπου η παραπάνω εξαίρεση αναφέρεται ρητά ως «ανάγκη της διασφάλισης και αδιατάρακτης λειτουργίας όλων των διοικητικών μονάδων υπηρεσιών κρίσιμων για τις ευαίσθητες περιοχές, όπως η Π.Ν.Α που εντάσσεται στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης από το Σύνταγμα άρθρο 106 παρ1.Σ. ειδικής μέριμνας για τις νησιώτικες περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δομικά μειονεκτήματα που δυσχεραίνουν την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη». 

Σας καλούμε δε να δράσετε εγκαίρως πριν να είναι πολύ αργά αυτή τη φορά . 

Σας καλούμε να πιέσετε να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο ψηφισθέν Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που προβλέπει αύξηση των Οργανικών θέσεων και των Οργανικών μονάδων. 

Προσβλέπουμε στην ίδια λογική να σταθούν και όλοι οι Βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Σας καλούμε να αναλογιστείτε σε περίπτωση που δεν αντιδράσουμε, τι θα συμβεί αν δεν αποσυρθεί αυτή η αντισυνταγματική «αξιολόγηση». Σε τι άδικες περιπέτειες θα μπουν πλήθος συναδέλφων «κριτών» και «κρινόμενων» με τα ένδικα μέσα και τις προσφυγές που μοιραία θα επέλθουν . 

Και σας καλούμε να αναρωτηθείτε: 

Πώς θα «κριθούν» χωρίς κριτήρια αλλά με υποχρεωτικές ποσοστώσεις συνάδελφοι από μη αξιολογημένους αλλά τοποθετημένους υπηρεσιακούς παράγοντες; (Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές) και σε τι δύσκολη θέση θα έλθουν και αυτοί λόγω των αντισυνταγματικών διατάξεων. 

Ιδιαίτερα δε στην Π.Ν.Α., πώς να κριθούν αρνητικά και να μπουν με το ζόρι κάποιοι συνάδελφοι στις αντισυνταγματικές υποχρεωτικές ποσοστώσεις ιδιαίτερα του 15% , όταν όλες οι οργανικές μονάδες της Π.Ν.Α. είναι υποστελεχωμένες και όλοι είναι επιβαρημένοι λόγω αυτής της κατάστασης; 

Ας στελεχωθούν πρώτα έστω στο ελάχιστο οι οργανικές μονάδες όπως πρέπει με βάση άλλωστε και τον Οργανισμό που προτείνατε και ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μετά με ένα αντικειμενικό σύστημα να υπάρξει αξιολόγηση με στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και όχι της περαιτέρω αύξησης άδικων απολύσεων. Αυτό που ουσιαστικά επιχειρείται σήμερα από τους κυβερνώντες και την Τρόικα με τη συγκεκριμένη «αξιολόγηση», είναι η περεταίρω υποβάθμιση και συρρίκνωση του δημοσίου τομέα. 

Σας καλούμε ειδικότερα: 

1. Να αποδοκιμάσετε την επικείμενη εφαρμογή της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης», να σταθείτε πλάι στους συναδέλφους μας για την ανατροπή της, αλλά και πλάι στις προτάσεις που εδώ και χρόνια έχει κάνει η ΑΔΕΔΥ για πραγματική αξιολόγηση και όχι για μια «αξιολόγηση» ενταγμένη στους γενικότερους στόχους για περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και τη δημιουργία μιας νέας τεράστιας δεξαμενής υπό απόλυση υπαλλήλων, η οποία θα αξιοποιείται ανάλογα με τις «ανάγκες» Κυβέρνησης και Τρόικας. 

2. Το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και να υπάρξει σχετικό ψήφισμα. 

3. Να υπάρξει σχετική παρέμβαση σας στην ΕΝ.ΠΕ . 

4. Να υπάρξει προσφυγή της Περιφέρειας κατά της συνταγματικότητας αυτού του μέτρου όπως έγινε και με τον Ν.4093, (προσφυγή στο ΣτΕ, αρμόδια δικαστήρια κ.λπ.), αξιοποιώντας προς την κατεύθυνση αυτή και τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής που χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις αυτές). 

5. Να δοθεί Νομική υποστήριξη από την ίδια την Περιφέρεια και την Περιφερειακή αρχή στους συναδέλφους που δεν θα συνεργήσουν με την υπογραφή και τη συμμετοχή τους σε απολύσεις συναδέλφων. 

Κανείς δεν πρέπει να αναγκασθεί να βάλει την υπογραφή του σε μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία. 

Τέλος καλούμε τους επικεφαλής των Παρατάξεων του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και τους επικεφαλής των νέων υποψήφιων Παρατάξεων για το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συναντήσεις άμεσα με το νέο Δ.Σ του ΣΥΝΑΝΚ, ορίζοντας οι ίδιοι τις ημερομηνίες συνάντησής μας και ενημερώνοντάς μας σχετικά, προκειμένου να τεθεί και αυτό αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να ενημερωθούν για τις θέσεις των παρατάξεων όλοι οι συνάδελφοι πάνω στα θέματα που μας απασχολούν, εν’ όψει και των επερχομένων αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Συνημμένα: 

1. Ανακοίνωση Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από 11-04-2014 για το νόμο περί αξιολόγησης. 

2. Έγγραφο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ι. Μαχαιρίδη προς Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη 

(α.π. 15560/313/22-02-2013). 

3. Τροπολογία εξαίρεσης υπαλλήλων Περ. Ν. Αιγαίου λόγω νησιωτικότητας. 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Τ.Υ.                                Τ.Υ. 

Οδυσσέας Ευθυμίου     Θανάσης Δρόσος 

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

Δελτίο Τύπου Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ. - Για την «αξιολόγηση» των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα

E-mail Εκτύπωση PDF

Δελτίο Τύπου Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.

(Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων)

Για την «αξιολόγηση» των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) αναφορικά την «αξιολόγηση» των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, απέστειλε έγγραφο προς τους αρμόδιουςφορείς (Διοίκηση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακές παρατάξεις, επικεφαλής νέωνσυνδυασμών, βουλευτές Νοτίου Αιγαίου) ζητώντας ενημέρωση για τις θέσεις τους, τιςπροθέσεις και τις ενέργειές τους.

Ο νόμος αυτός, όπως προκύπτει και από την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα (άρθρο 5, άρθρο 25 και 103) και την «αρχή της αξιοκρατίας», όσο και σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Ελληνικών δικαστηρίων. Ειδικότερα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιβαίνει και το άρθρο 106 του Συντάγματος που προβλέπει ειδική μέριμνα για τις νησιώτικες περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δομικά μειονεκτήματα που δυσχεραίνουν την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Δεδομένη για εμάς είναι η πραγματική και υποβόσκουσα θέση της Κυβέρνησης με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Και στην περίπτωση της Π.Ν.Αι. τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη λειτουργία της. Για τον λόγο αυτό τονίζεται η σημαντική υποστελέχωση που παρατηρείται από την διαρκή συρρίκνωση του προσωπικού, καθώς υπηρετούν σήμερα 450 υπάλληλοι, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 650 υπάλληλοι, σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και η οποία θέτει σε κίνδυνο την ομαλή παροχή πλήθους Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ζητάμε να υπάρχει έγκαιρη δράση και ενέργειες για την έγκριση του Οργανισμού της Περιφέρειας που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και βέβαια η υποχρεωτική αξιολόγηση του 15% των υπαλλήλων με βάση το νέο νόμο ως «κακών» και υποψήφιων για διαθεσιμότητα και απόλυση, όχι μόνο δεν θα βελτιώσει τη Δημόσια διοίκηση αλλά θα επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Θέση μας είναι ότι η αξιολόγηση πρέπει να έχει σαν στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας διοίκησης και όχι αύξηση άδικων απολύσεων και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από αυτές.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αποδοκιμάσουν την επικείμενη εφαρμογή της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης» και να σταθούν στο πλάι μας για την ανατροπή της, για μια αξιολόγηση σύμφωνη με τις ήδη κατατεθειμένες εδώ και χρόνια προτάσεις της ΑΔΕΔΥ και όχι «αξιολόγηση» ενταγμένη στην περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και τη δημιουργία μιας νέας τεράστιας δεξαμενής υπό απόλυση υπαλλήλων σύμφωνα με την πολιτική της συγκυβέρνησης και τις επιταγές της τρόϊκας. Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, να γίνει παρέμβαση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και να προσφύγει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά της συνταγματικότητας του μέτρου αυτού στο Σ.τ.Ε. και στα αρμόδια δικαστήρια όπως έγινε και με τις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Τέλος καλούμε τους επικεφαλής των παρατάξεων του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τους επικεφαλής των νέων παρατάξεων σε άμεση συνάντηση και ενημέρωση από τον Σύλλογο μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τ.Υ. Τ.Υ.

Οδυσσέας Ευθυμίου Θανάσης Δρόσος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2014 10:43

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ενημερώνουμε τα μέλη του ΣΥΝΑΝΚ ότι η Ψυχολόγος κα ΜΙΜΗ ΠΡΑΠΑ έχει προσφερθεί να παρέχει εθελοντικά (άνευ αμοιβής ) Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη στους  Συναδέλφους που επιθυμούν.

Η  συμμετοχή είναι προαιρετική και θα τηρείται το Ιατρικό Απόρρητο. 

Οι ημερομηνίες που θα είναι διαθέσιμη σε πρώτο στάδιο είναι:

27-28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

6-7 ΜΑΡΤΙΟΥ

13-14 ΜΑΡΤΙΟΥ

από τις 8π.μ έως τις 3μ.μ και οι συναντήσεις θα γίνονται στο Γραφείο του Συλλόγου στο κτήριο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κυκλάδων .

Στοιχεία επικοινωνίας Ψυχολόγου κας Μιμής Πράπα

Τηλ: 6978758075 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί την κα ΠΡΑΠΑ.

Για το Δ.Σ του ΣΥΝΑΝΚ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013 13:36

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here: Διοικητικό Συμβούλιο