Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΤΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ για Εφεδρεία ΟΤΑ

και εδώ το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ - Κάλεσμα προς βουλευτές για μη ψήφιση του φόρου κατοικίας

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΠΛΑΙΣΙΟ Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 2/8/2011 ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ, ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΤΡΟΠΟ & ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Α.- Η νέα επίθεση,  στοχοποίηση, κατασυκοφάντηση των εργασιακών δικαιωμάτων, του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των συλλογικών κατακτήσεων και συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, είναι στα ύψη. Αποτελεί την εισαγωγή – όπως και στις αρχές του 2010 – για τη γενίκευση πιο ακραίων, βίαιων και δραματικών μέτρων σε βάρος των μικρομεσαίων, αδύναμων, χαμηλών και περιθωριοποιημένων κοινωνικών στρωμάτων.

Β.- Από το μεσοπρόθεσμο στο δεύτερο μνημόνιο το προοίμιο συντάσσεται στην τρέχουσα συγκυρία και το επόμενο δίμηνο. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα προγράμματα απολύσεων, συρρίκνωση και ουσιαστική διάλυση του θεσμού των ΒΑΕ, νέα σχέδια «απελευθέρωσης» των αγοραίων συμφερόντων σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των δημοσίων αγαθών της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις συρρίκνωσης, ιδιωτικοποίησης, αποδόμησης.

 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (4.8.2011)

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 4.8.2011

Οι επιθέσεις εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και γενικότερα κατά της κοινωνίας, σε αντίθεση με τις χαριστικές ρυθμίσεις που γίνονται συνεχώς υπέρ των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών, όχι μόνο δεν σταματάνε αλλά συνεχίζονται πιο έντονα. Ιδιαίτερα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, η Κυβέρνηση, με κάθε νέο νομοσχέδιο ουσιαστικά προκαλεί νέα μείωση.

Μετά τις μειώσεις, από το Α΄ μνημόνιο (2010), που κινήθηκαν κατά μέσο όρο στο 25%, είχαμε αποφάσεις με νέες μειώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα από το «μεσοπρόθεσμο» και τον εφαρμοστικό νόμο. 

 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (29.7.2011)

E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 29.7.2011 

Με ακραίο, αιφνιδιαστικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση νέων δραματικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (20.7.2011)

E-mail Εκτύπωση PDF
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Αθήνα 20.7.2011
 
 
Ο κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής, οι χαριστικές ρυθμίσεις για τους έχοντες και η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της κοινωνίας δεν έχει τελειωμό. Οι μειώσεις των εισοδημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο διαδέχονται η μια την άλλη και συνεχίζονται αδιάκοπα, παρά τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις και τις διακηρύξεις.
 
Το 2010 με το αντιλαϊκό μνημόνιο και τις επικαιροποιήσεις του, το εισόδημα των εργαζομένων στο Δημόσιο μειώθηκε κατά 25%.
 
Πριν από λίγες μέρες μέσα από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο προωθήθηκε και νέα μείωση, τουλάχιστον κατά 10% (κρατήσεις για ανεργία και Τ.Π.Δ.Υ., αναστολή μισθολογικής εξέλιξης, έκτακτη εισφορά, μείωση αφορολόγητου κλπ).
Περισσότερα...
You are here: ΑΔΕΔΥ