Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Τροποποίηση Οργανισμού Περιφέρειας

Ενημέρωση για την τροποποίηση του οργανισμού της Π.Ν.Α.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάδελφοι .

Σε συνέχεια της ενημέρωσής μας από 12-10-2013  σχετικά με τις ενέργειες μας για την Τροποποίηση του  Οργανισμού της Περιφέρειας  , σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας παρευρέθηκε  με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα στην συζήτηση και τελικά την  ψήφιση  για την  τροποποίηση του  Οργανισμού της Περιφέρειας στο  Π.Σ που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο στις 19-10-2013 .

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε την τελική  απόφαση  Τροποποίησης  του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια .

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε τα απομαγνητοφωνημένα  πρακτικά  της συγκεκριμένης συνεδρίασης , (όπου είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε αναλυτικά τις  τελικές προτάσεις μας και να τοποθετηθεί ξανά η Διοίκηση σε θέματα  όχι μόνο του Οργανισμού αλλά και σε άλλα θέματα όπως επικείμενες διαθεσιμότητες , μετακινήσεις συναδέλφων κ.α) τις τοποθετήσεις  των Συλλόγων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου  και τις τοποθετήσεις  της Διοίκησης (Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχη , Περιφερειακών Συμβούλων ).

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε  δημοσίευμα στην Εφημερίδα Κοινή Γνώμη  για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας  .

Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι   ο Νέος Οργανισμός  όπως κατατέθηκε κινήθηκε στην λογική της  πλήρης αντιστοίχισης των υπηρεσιών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες .  


Ικανοποιήθηκαν  βασικές θέσεις και προτάσεις  του Συλλόγου που από την πρώτη στιγμή είχαμε καταθέσει και διαβουλευτεί μαζί σας βήμα προς βήμα και σας ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχατε .

Στον νέο  Οργανισμό  δεν προβλέπονται   συρρικνώσεις και καταργήσεις στελεχωμένων  Οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων και Γραφείων). Αντιθέτως προβλέπεται τελικά  μεγάλη  αύξηση των  Οργανικών Μονάδων

Όπου προβλεπόταν  συγχωνεύσεις  στις Π.Ε Κυκλάδων με τον προτεινόμενο Οργανισμό ,  αποφεύχθηκαν με την παρέμβασή μας ( π.χ  πέρασε η πρότασή μας για διαχωρισμό α) του προτεινόμενου Τμήματος Προσόδων, Περιουσίας και Προμηθειών σε Τμήμα Προσόδων και Περιουσίας και σε Τμήμα Προμηθειών- β) διαχωρισμός του προτεινόμενου Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης σε Τμήμα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και σε Τμήμα Τεκμηρίωσης

Προβλέπεται επίσης σημαντική ενίσχυση  όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Προβλέπεται επίσης σημαντική αύξηση των Οργανικών θέσεων.

Ανοίγει η δυνατότητα επιλογής σε θέσεις ευθύνης ( προϊσταμένων ) και άλλων κλάδων και ειδικοτήτων   που προτάθηκαν ενώ  εν έλλειψη  των προβλεπόμενων ειδικοτήτων  δίνεται  η δυνατότητα να προΐστανται και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων .

Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα,  κατόπιν εντοπισμού μας  των ελλείψεων  προϊσταμένων που παρατηρήθηκαν σε οργανικές  μονάδες της έδρας και των   Π.Ε Κυκλάδων,  να προΐστανται και συνάδελφοι Δ.Ε , προκειμένου και να αναγνωριστεί η εμπειρία και προσφορά τους και  να διευκολυνθεί η λειτουργία των ακέφαλων οργανικών Μονάδων  και να πάψουν επιτέλους η άσκηση παράλληλων καθηκόντων προϊσταμένων  που επιβαρύνουν άλλους συναδέλφους προϊσταμένους.

 

Ωστόσο  παρά την σε γενικές γραμμές θετική στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου   και το θετικό αποτέλεσμα  της προσπάθειάς μας  που καταγράφηκε στον Οργανισμό  δεν ξεχνάμε ότι:   

Το  Υπουργείο είναι αυτό που εγκρίνει τελικά τον Οργανισμό αφού σύμφωνα με το άρθρο 241 παρ 4 του Ν.3852/2010

« Ο Οργανισμός ψηφίζεται από το περιφερειακό συμβούλιο, ύστερα από γνώμη της πιο αντιπροσωπευτικής  συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και η σχετική απόφαση αφού εγκριθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 Και όπως οφείλαμε ξεκαθαρίσαμε  κατά την τοποθέτησή μας   στο Περιφερειακό Συμβούλιο  ότι

 «Εφόσον πραγματικά λοιπόν θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η αύξηση των δομών και των Οργανικών θέσεων με στόχο την κανονική λειτουργία της Περιφέρειας -που κατά κοινή ομολογία έχει τεράστια λειτουργικά προβλήματα - τότε το λιγότερο που περιμένουμε στο εξής από εσάς ως Διοίκηση και Π.Σ. είναι να στηριχτούν αυτές οι θέσεις μέχρι τέλους, αποτελεσματικά και αγωνιστικά στην επερχόμενη νέα αξιολόγηση Δομών –Προσωπικού προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος της λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Αλλιώς θα αποδειχτεί ότι η όλη διαδικασία και η πρόταση αυτής της τροποποίησης του Οργανισμού ήταν μια προσπάθεια παραπλάνησης - εφησυχασμού του Π.Σ. και των Εργαζομένων στην Περιφέρεια, με σκοπό απλά να ριχτεί στάχτη στα μάτια την ίδια στιγμή που υπόγεια προωθούνται ακριβώς αντίθετες πολιτικές, οι οποίες έχουν σκοπό την περαιτέρω αποδυνάμωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ευχόμαστε να μην είναι έτσι, αλλά όλοι σας θα κριθείτε από το αποτέλεσμα και από τη στάση που θα κρατήσετε μετά την έγκριση του 


Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014 22:36

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

1.α) Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και

   β) Μείωση του κινήτρου απόδοσης του άρθρου 12 παρ. 1 του Ν. 3205/2003 και λοιπών παρεμφερών επιδομάτων
 
        Δείτε εδώ το έγγραφο
 
 
2. Παροχή οδηγιών για την υλοποίηση μισθολογικών ρυθμίσεων
 
     Δείτε εδώ το έγγραφο
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 15:28

ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΝΑΝΚ

E-mail Εκτύπωση PDF
Θέμα :  «Ενημέρωση  , για αποστολή θέσεων μελών του ΣΥΝΑΝΚ για Τροποποίηση Οργανισμού – Συναντήσεις στην  έδρα και όλες τις Π.Ε για  ενημέρωση και συζήτηση για την επερχόμενη εκλογοαπολογιστική -  καταστατική Γ.Σ   ».


Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι   ξεκίνησαν οι συναντήσεις  της αρμόδιας επιτροπής (κάντε κλικ εδώ για την σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ποιοι την αποτελούν )  για την τροποποίηση του Οργανισμού της  Περιφέρειας.

Σήμερα Δευτέρα , 29 -08-2011 , πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της  αρμόδιας επιτροπής στην Ρόδο,  όπου είχαμε την ευκαιρία , να καταθέσομε τις βασικές μας θέσεις.

Κάντε κλικ εδώ για να  διαβάσετε τις  θέσεις-προτάσεις του Συλλόγου στην  επιτροπή . 

Το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού  μας αφορά  όλους ,  ιδιαίτερα την περίοδο αυτή,  όπου τα εργασιακά μας δικαιώματα,  βάλλονται πανταχόθεν και για τον λόγο αυτό χρειάζεται ενεργοποίηση  -  συμμετοχή -  συνδιαμόρφωση  . 

Ζητάμε στην λογική αυτή ,  την συνδρομή όλων με τις προτάσεις σας   , προκειμένου να καταλήξομε σε μια συνολική θέση  για την τροποποίηση του Οργανισμού κατά την διάρκεια αυτών των συνεδριάσεων.

Προτείνομε η  κάθε Διεύθυνση  σε συζήτηση με τους συναδέλφους που την απαρτίζουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους  στον Σύλλογο προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψη σε αυτή την συνολική πρόταση .  Για τον λόγο αυτό οι προτάσεις σας   αυτές  θα συζητηθούν   και με τα μέλη του Δ.Σ . 

Άλλωστε  προφανώς και η κάθε Διεύθυνση γνωρίζει καλύτερα τις αρμοδιότητες που έχει αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την τρέχουσα δομή.

Σας δίνομε παρακάτω έναν οδηγό  των θεμάτων που μπορούν να συζητηθούν αφού με  βάση το Άρθρο 241 Ν.3852/2010   (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) 

Στον Οργανισμό  (ΦΕΚ Α 223 2010- Π.Δ 130 )  καθορίζονται:

α) οι υπηρεσιακές τους μονάδες,
β) η διάρθρωση των υπηρεσιακών μονάδων (Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, αυτοτελή Τμήματα, Τμήματα, αυτοτελή Γραφεία και Γραφεία),
γ) ο τίτλος, οι αρμοδιότητες και η έδρα κάθε μονάδας,
 δ) οι οργανικές θέσεις ανά Διεύθυνση, κατά κατηγορίες, κλάδους, ειδικότητες και βαθμούς, του μόνιμου προσωπικού,
ε) οι θέσεις του ειδικού επιστημονικού και του τεχνικού ή βοηθητικού προσωπικού, που μπορεί να προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου,
στ) οι κατηγορίες και οι κλάδοι του προσωπικού, των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων, ανάλογα με την ειδικότητα του κλάδου και το αντικείμενο των συγκεκριμένων οργανικών μονάδων και
ζ) η λειτουργία τους.

Με οδηγό λοιπόν τα παραπάνω , τις πρώτες  θέσεις του Συλλόγου  που κατατέθηκαν στην επιτροπή και την συνεχή  ενημέρωσή σας ,  για τις εξελίξεις  , περιμένομε τις θέσεις σας ,  τις οποίες μπορείτε να αποστέλλετε ,  στον συνάδελφο και Μέλος του Δ.Σ,   που θα εκπροσωπεί τον Σύλλογο στην Αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας,

ΛΟΥΚΑ  ΚΑΡΑΔΗΜΑ
Στοιχεία επικοινωνίας : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  
Τηλ:(22810) 79132-82410 και fax 84124

Εναλλακτικά  μπορείτε να επικοινωνήσετε  για τα παραπάνω  και στο τηλ 2281087768 ή 80102 και να στείλετε fax και στο 2281077151-8  ή
e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Ταυτόχρονα προγραμματίζομε επισκέψεις σε όλες τις   μονάδες της Έδρας και  όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων , προκειμένου να συζητήσουμε  ,  για την τροποποίηση  του Οργανισμού ,  την  επερχόμενη ( πιθανότατα εντός του Οκτωβρίου ) εκλογοαπολογιστική αλλά και καταστατική Γενική Συνέλευση (για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα και πιο αναλυτικά )  και φυσικά για όλα τα θέματα που μας /σας απασχολούν .

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δελτίο τύπου της περιφέρειας για την πρώτη συνάντηση για τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 15:27

ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-08-2011

E-mail Εκτύπωση PDF

Θέμα :  «Πρόσκληση σε συνεδρίαση για την τροποποίηση του  Οργανισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ .

Κατόπιν της σχετικής σας πρόσκλησης και εξ ’ αιτίας αδυναμίας λόγω αδειών και άλλων προσωπικών  δυσκολιών, να παραβρεθούμε,  στην συνεδρίαση αυτή,   προχωρούμε,  σε κατάθεση των πρώτων παρατηρήσεών  - θέσεων – προτάσεων μας σε σχέση με την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 13:33 Περισσότερα...
You are here: Τροποποίηση Οργανισμού Περιφέρειας